Kviečia padėti Ukrainoje žuvusio „Milžino“ šeimai – žmonai ir dviem vaikams | KaunoDiena.lt

KVIEČIA PADĖTI UKRAINOJE ŽUVUSIO „MILŽINO“ ŠEIMAI – ŽMONAI IR DVIEM VAIKAMS

  • 0

Bachmute žuvo prieš rusų okupantus kovojęs lietuvis Tadas Tumas, šaukiniu „Milžinas“. Galintys ir norintys kviečiami paremti velionio šeimą.

Dvejus metus besitęsiantis karas Ukrainoje ir pirmasis kovos veiksmuose žuvęs lietuvis T. Tumas. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 92-ojoje brigadoje tarnavusio lietuvio žūtį vasario 23-ąją patvirtino instruktorių misijos Ukrainoje „Gyvačių sala“ vadovas Sigitas Maliauskas.

Lietuvis kartu su ukrainiečių kariu prie Bachmuto į priešakines linijas vežė minas. Tokia buvo jų užduotis. Į žuvusiųjų automobilį pataikė rusų FPV dronas. 

Tadas Tumas „Milžinas“ – nemirtingas.

T. Tumas gimė 1981 metais. Sukūrė šeimą, susilaukė dviejų vaikų. Pernai jis baigė pasieniečių mokyklą, įsidarbino Šalčininkų užkardoje, bet vėliau iš tarnybos pasitraukė ir išvyko kovoti į Ukrainą. T. Tumas buvo prisiekęs Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo gerbėjas, todėl žinia apie bičiulio žūtį netruko pasidalinti ir sportininkai, kurie gerai pažinojo T. Tumą, ir ištikimiausi Vilniaus „Žalgirio“ aistruoliai, šimtus kartų drauge skandavę palaikymo šūksnius savo komandai.

 

 

„Pietų IV ir Vyčio tribūnos narys, aktyvus futbolo mylėtojas, žuvo stabdymas okupantus Ukrainoje. Kaip kad kadaise Algirdo vedami lietuviai mūšyje prie mėlynųjų vandenų, stabdę ordą ten – Ukrainoje. Tadas Tumas „Milžinas“ – nemirtingas. Šlovė didvyriams. Ilsėkis ramybėje, Tadai. Liko žmona ir du mažamečiai vaikai“, – savo „Facebook“ paskyroje įrašą apie žuvusį draugą paliko  futbolo kultūros įvykius nušviečiančio žurnalo „Sveiks valio“ redakcija.

Visi Tado bendražygiai kvietė prisiminti žuvusį draugą, kurio kūnas po atsisveikinimo Kijeve, Maidano aikštėje bus kremuotas ir pargabentas į Lietuvą, o taip pat padėti našle likusiai žmonai ir dviem jo vaikams.   

 

 


Visi norintys finansiškai prisidėti prie paramo T. Tumo šeimai, tai gali daryti bankiniu pavedimu:

LINA TUMIENĖ

LT587300010116996241

Paskirtis: Tado šeimai

GALERIJA

  • Kviečia padėti Ukrainoje žuvusio „Milžino“ šeimai – žmonai ir dviem vaikams
  • Kviečia padėti Ukrainoje žuvusio „Milžino“ šeimai – žmonai ir dviem vaikams
  • Kviečia padėti Ukrainoje žuvusio „Milžino“ šeimai – žmonai ir dviem vaikams
Vilniaus „Žalgirio“ klubo, feisbuko nuotr.
Gairės: Lietuvio žutis Ukrainoje, Tadas Tumas, Ukrainoje žuvo lietuvis, pagalba šeimai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS