Ar spės teisėsaugininkai įteikti kauniečiams jų laukiamą Kalėdų dovaną? | KaunoDiena.lt

AR SPĖS TEISĖSAUGININKAI ĮTEIKTI KAUNIEČIAMS JŲ LAUKIAMĄ KALĖDŲ DOVANĄ?

  • 13

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, Kauno teisėsaugininkai, tiriantys ne vienam šoką sukėlusio rugpjūčio 25-osios išpuolio Laisvės alėjoje aplinkybes, jau dėlioja dėl to pradėtame ikiteisminiame tyrime paskutinius taškus. Jeigu nebus, kas taip pat tikėtina, jokių tam galinčių sutrukdyti siurprizų, jie turi perduoti šią bylą teismui dar prieš didžiąsias metų šventes, nes kai kuriems už grotų laikomiems įtariamiesiems ne per seniausiai sutrumpintas lapkričio pabaigoje pratęstas suėmimo terminas. Ir dabar šis baigiasi tarpušvenčiu.

Įtariami nauju nusikaltimu

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šešiems už grotų laikomiems suimtiesiems jau pareikštas galutinis įtarimas, o šio ikiteisminio tyrimo dalis, susijusi su trimis tebeieškomais jų bendrininkais, tarp kurių yra ir galimas išpuolio organizatorius, išskirta į atskirą bylą.

Visiems šešiems suimtiems liko įtarimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, apimantis ir trims iš keturių nukentėjusiųjų, kaip konstatavo teismo medicinos ekspertai, padarytus nežymius sužalojimus ne tik kumščiais bei kojomis, bet ir metaliniais strypais, kastetais, peiliais, lauko baldais bei kitais nenustatytais žalojančiais daiktais.

Žiaurios muštynės Laisvės alėjoje: kaukėta gauja lazdomis talžė mafijos veikėjus

Justinos Lasauskaitės, skaitytojo, BNS nuotr.

Pavyzdžiui, Egidijui Smailiui, kurį greitosios medikai rado įvykio vietoje be sąmonės, konstatuotas ir galimas galvos smegenų sukrėtimas.

Egidijus Smailys (kairėje) ir Rytis Sadauskas (dešinėje)

Tačiau iš karto po įvykio visiems suimtiesiems pareikštas įtarimas dėl nesunkaus dviejų ar daugiau asmenų sveikatos sutrikdymo ne per seniausiai perkvalifikuotas į įtarimą dėl nesunkaus Ryčio Sadausko sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų. Anot portalą konsultavusių teisininkų, tokia formuluotė dažniausiai reiškia, kad nusikaltimo priežastis nenustatyta arba ji buvo menkavertė.

Išpuolio taikinys – aiškus

Remiantis minėtu perkvalifikuotu įtarimu, užpuolikų taikiniu vienareikšmiškai buvo R. Sadauskas. Įtarime dėl nesunkaus jo sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų, o tai priskiriama apysunkiems nusikaltimams, nes už tai gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų, jau konkrečiai išvardijama, kuo buvo ginkluotas ar kokius veiksmus atliko kiekvienas įtariamasis. Juozas Minkevičius ir Karolis Kavaliauskas buvo ginkluoti kastetais, tačiau pastarasis dar spardė R. Sadauską bei daužė kumščiais ir mėtė į jį restorano baldus. Edgaras Rezajevas, kaip ir du tebeieškomi įtariamieji, buvo ginkluotas metaliniu strypu. Trečias besislapstantis įtariamasis, kaip ir Vitalijus Zakrževskis, kuriam pačiam kažkas iš besiginančiųjų nenustatytu daiktu sužalojo gerklę, buvo paleidę į darbą kumščius. Lukas Ščerbinskas, kaip ir Tadas Mučinskas, neleido R. Sadauskui pabėgti, kartu su kitais bendrininkais jį apsupdami.

Anot teismo medicinos ekspertų, R. Sadauskui, kuris, portalo kauno.diena.lt duomenimis, vienintelis iš nukentėjusiųjų buvo pas juos nuvykęs, buvo suduota ne mažiau kaip vienuolika smūgių į įvairias kūno vietas. Be konstatuotų muštynių žaizdų kaktoje, rankose bei kojose ir sumušimų bei nubrozdinimų ir kitose kūno vietose buvo sulaužytas ir kairės rankos pirštas.

Tačiau, portalo kauno.diena.lt šaltinių teigimu, kaip ir kiti trys nukentėjusieji, R. Sadauskas teigia niekam pretenzijų neturintis.

Istorija kartojasi?

Pavyko portalui kauno.diena.lt išsiaiškinti ir moters, buvusios kartu nukentėjusiaisiais, siejamais su Kauno nusikalstamu pasauliu, asmenybę.

Panašu, kad tai gali būti Tado Petrošiaus, priskiriamo „Agurkinių“ lyderiams ir šiuo metu atliekančio bausmę Alytaus kalėjime, nors, portalo kauno.diena.lt žiniomis, kasdien oficialiai atvykstančio į darbą Kaune, o išpuolio dieną dar ir išleisto trumpalaikei savaitgalio išvykai į namus, sutuoktinė.

Tadas Petrošius/Redakcijos arch. nuotr.

Kaip jau rašyta, nuo užpuolikų ji bandė apsiginti ant stalo gulėjusia šakute. Tačiau tokių ketinimų atsisakė po grasinimų sulaužyti nosį.

Minėtos moters, kuri panašu, kad turi šioje byloje tik liudytojos statusą, vardas ir pavardė sutampa su į Teisingumo ministerijos sąrašus įtrauktos mediatorės bei tik naktimis budinčios Kauno miesto vaikų teisių apsaugos skyriaus vyriausiosios specialistės. Pasitikslinti, ar tai – tas pats asmuo, nepavyko.

Belieka priminti, kad portalas kauno.diena.lt jau yra rašęs, kad, pavyzdžiui E. Smailio, sieto su dviem nužudymais, kuris yra tarp nukentėjusiųjų per šį išpuolį, sutuoktinė taip pat buvo sugebėjusi įsidarbinti Kauno apylinkės teismo raštinėje.

Namų darbus atliko ne visi?

Šiuo metu, portalo žiniomis, ikiteisminiame tyrime su likusiais šešiais nuo vasaros suimtais įtariamaisiais vyksta susipažinimas su bylos medžiaga.

Po to dar bus nagrinėjami galimai po to atsiradę įtariamųjų advokatų prašymai. Ir byla jau turėtų būti perduota Kauno apylinkės teismui, nes portalo kauno.diena.lt duomenimis, ne per seniausiai Kauno apygardos teismas iš dalies patenkino E. Rezajevo bei L. Ščerbinsko advokatų skundus dėl jų suėmimo pratęsimo lapkričio pabaigoje dviem mėnesiams ir sutrumpino šį terminą perpus – iki gruodžio pabaigos.

Kaip jau rašyta, už mėnesio po išpuolio Laisvės alėjoje buvo, kaip nustatyta, tyčia padegtas vienas namas pakaunėje esančiuose Vijūkuose. Neatmetama, kad tai yra nukentėjusiųjų kerštas, nes šis namas – vieno iš įtariamųjų brolio šeimos.

„Kauno dienos“ šaltinių, Feisbuko grupės „Romainiai - Naujieji Romainiai“ nuotr.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, po šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu nėra perkvalifikuotas į pasikėsinimą nužudyti, kaip norėjo tik atsitiktinai tąnakt namie nenakvoję nukentėjusieji per šį gaisrą. Niekam dar nėra pareikštas šiame ikiteisminiame tyrime ir įtarimas.

Tačiau į klausimą, ar R. Sadauskas jame jau yra apklaustas, ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras teigė negalintis atsakyti.

GALERIJA

  • Ar spės teisėsaugininkai įteikti kauniečiams jų laukiamą Kalėdų dovaną?
Skaitytojų, redakcijos nuotr., laidos „Farai“ stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

elena

kada baigsis sita nesamone teismai netyri svarbesniu bylu kad tempia guma ir taip viskas aisku

Pazais ta cirka

Ir viskas baigsis??nebent teismus samdytis is kitos salies????

ne tuos

sekat.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS