Kauno apygardos teismo verdiktas: D. Matuzienė klastojo dokumentus | KaunoDiena.lt

KAUNO APYGARDOS TEISMO VERDIKTAS: D. MATUZIENĖ KLASTOJO DOKUMENTUS

  • 2

Buvusio Seimo nario Vito Matuzo žmona Danutė Matuzienė kalta dėl dokumentų suklastojimo, patvirtino Kauno apygardos teismas.

Jis, išnagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, pirmadienį paskelbė, kad D.Matuzienei skiriama 2259 eurų bauda, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Ši baudžiamoji byla apeliacine tvarka nagrinėta pakartotinai. Kauno apygardos teismo nuosprendis įsiteisėjo nuo jo paskelbimo dienos.

Baudžiamojoje byloje nustatyta, kad dirbdama Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyboje Mokymo skyriaus renginių koordinatore ir siekdama pateisinti asmeniniais reikalais panaudotus tarnybos degalus, D.Matuzienė suklastojo automobilio „Porsche“ 11 kelionės lapų, kuriuose savo parašu patvirtino įrašytą žinomai melagingą informaciją apie tariamai nuvažiuotus maršrutus, ridą (km), automobilio spidometro rodmenis ir suklastotus kelionės lapus pateikė įmonės buhalterijai.

Radviliškio rajono apylinkės teisme nagrinėjama kita baudžiamoji byla, kurioje D.Matuzienė kaltinama pasikėsinimu apgaule gauti didelės vertės Europos Sąjungos paramą, dokumentų klastojimu ir apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu.

Bylos duomenimis, vienoje kooperatinėje bendrovėje galėjo būti suklastoti dokumentai ir pateikti Nacionalinei mokėjimo agentūrai, siekiant apgaule gauti daugiau nei 685 tūkst. litų (apie 200 tūkst. eurų) subsidiją biokuro gamybos technologinei įrangai ir savivarčio priekabai pirkti. Gauti subsidijos nepavyko, nes STT Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą ir pranešė Nacionalinei mokėjimo agentūrai apie padarytas nusikalstamas veikas.

Šios bylos buvo išskirtos iš STT Panevėžio valdybos pareigūnų atlikto didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl galbūt neskaidrių biokuro pirkimų organizavimo.

Baudžiamąją bylą perdavus teismui, kaltinimai joje pateikti buvusiam Seimo nariui V.Matuzui, jo sutuoktinei D.Matuzienei, akcinės bendrovės „Panevėžio energija“ buvusiam vadovui Vytautui Šidlauskui, buvusiam „Panevėžio energijos“ darbuotojui S.R., „Žilvičių kooperatinės bendrovės“ valdybos pirmininkui G.Ž. ir juridiniam asmeniui – „Žilvičių kooperatinei bendrovei“.

Pareigūnų duomenimis, piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi ir sukčiaudama organizuota grupė siekė „Žilvičių kooperatinės bendrovės“ naudai užvaldyti didelės – ne mažiau nei 243 tūkst. eurų – vertės bendrovės „Panevėžio energija“ turto.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zmogus

Isivaizduoju kalifornijos prokurora, kuris apsiskelbia ziniasklaidai, kad 4 metus persekiojo moteri ir pagaliau teisme jam pavyko irodyti, kad ji pavoge is saves backa benzino. Ji gi vargsa visi pirstais uzbadytu... Kokiu dvasios ubagu reikia buti, kad vietoje rimtu dalyku tokius "nusikaltimus" narpliotum.

Zmogus

Kai pasiziuri i visa ta Matuzu seimos istorija su STT, darosi panasu i zmoniu persekiojima teisinemis priemonemis, vardan kazko. Jei tas kazkas - korumpuota politika priciupti, gal ir OK, bet jei jis nekorumpuotas? Tai jau darosi panasu i nesveika kersto akcija. Isivaizduokite, jus esate ne pelno siekiancios organizacijos savininkas ir vadovas. Vazinejate savo teisetai isigytu Porse, ir dar turite kazkokius susiktus kelionlapius pildyti?! Nes gi reikia apskaityti pagal buhalterijos taisykles, kurios bendros ir valdiskom ir privaciom imonem, kad neduok Die nepavogtumet keliu lasu savo nuosavos bendroves benzo. Taip, formaliai ziurint - dokumento klastojimas. Taciau realiai ziurint - visiskai nereiksminga smulkmena, sureiksminta siekiant prispausti kita seimos nari. O tai jau kvepia bet kokiu demokratiniu vertybiu ir teisingumo nepaisymu. Tai primena persekiojima, kuris perzengia bet kokias padorumo ribas. Blogai....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS