Per plauką nuo tragedijos pakeliui į darbą: vairuotojai užsnūdus, nukentėjo 4 iš 6 jos keleivių | KaunoDiena.lt

PER PLAUKĄ NUO TRAGEDIJOS PAKELIUI Į DARBĄ: VAIRUOTOJAI UŽSNŪDUS, NUKENTĖJO 4 IŠ 6 JOS KELEIVIŲ

  • 13

Šeštadienio paryčiais pakaunėje užregistruota dar viena eismo nelaimė, susijusi su atliekų tvarkymo paslaugas teikiančia įmone, kurios, kaip jau rašyta, per Vėlines tokiose situacijose buvo atsidūrusios net du kartus – Vilniuje, kur daugiabučio kieme šiukšliavežio buvo pervažiuota garbaus amžiaus senolė, bei toje pačioje pakaunėje, kai pagrindinėje Laumėnų kaimo, esančio Samylų seniūnijoje, gatvėje į stovintį šiukšliavežį atsitrenkė saulės apakinta „Nissan Note“ vairuotoja, sužalojusi savo keleivę.

Ankstų šeštadienio rytą kelyje Vandžiogala-Kaunas ties Domeikavos seniūnijos Varluvos kaimu posūkyje nuo kelio nuvažiavo ir apsivertė vienos didžiausių Lietuvoje atliekų tvarkymo įmonės – UAB „Ekonovus“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Kaune, Vandžiogalos plente, septynvietis keleivinis automobilis „Renault Trafic“, kuriuo į darbą vežti šios įmonės darbuotojai.

Tą rytą darbą pasiekė tik du iš šešių šio automobilio keleivių. Likę keturi – 1966, 1975 ir 1979 m. gimusios moterys bei 1959 m. gimęs vyras, pirminiais duomenimis, patyrė įvairius lūžius. Vienos moters, kuri buvo paguldyta į ligoninę, sužalojimai – sunkūs.

Dalis nukentėjusiųjų prisipažino, kad nebuvo prisisegę saugos diržų. O juos iš namų surinkusi „Renault Trafic“ vairuotoja, gimusi 1990 m., į įvykio vietą atskubėjusiems policijos pareigūnams prisipažino, kad užsnūdo prie vairo. Šis dar palyginti laimingai pasibaigęs eismo įvykis užregistruotas 6.35 val.

Lietuvos kelių policijos tarnybos suvestinėje akcentuojama, kad pusė visų šeštadienį eismo įvykiuose nukentėjusių žmonių buvo sužeista per minėtą nelaimę pakaunėje, kuri įvyko neįvertinus oro sąlygų ir nepasirinkus saugaus greičio, esant šlapiai kelio dangai. Viskas baigėsi tuo, kad nuo kelio, baigiantis posūkiui, į griovį nuvažiavęs ir apsivertęs „Renault Trafic“ su šešiais į darbą vežtais keleiviais liko stovėti, pasviręs 45 laipsnių kampu. T.y. dar viskas palyginti laimingai baigėsi – vairuotoja, kuri, pirminiais duomenimis, fiziškai nenukentėjo, bei jos keleiviai iš transporto priemonės neiškrito ir išlipo iš jos patys, nes ugniagesiai gelbėtojai į įvykio vietą nebuvo kviesti.

Kauno policija pradėjo dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą – dėl kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisyklių, sukėlusių eismo įvykį, per kurį nesunkiai sužaloti žmonės, pažeidimo. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Gairės: Ekonovus, avarija, užsnūdo prie vairo, avarija LT, eismo nelaimė, įmonės darbuotojai
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Nu jo

Vairuotoja laksto greitai be to prie vairo uzsiema pasalineis veiksmais.Taip ir turėjo buti tik nukenčia nekalti zmones. Del saugos diržu ju nera visose sedynese .

Xxx

Nesunkus sužalojimai? Moteriai sulaužyti 4sonkauliai,stuburas,kitai žandikaulis ir stuburo kaulas prie kaklo,čia kaip ir nesunku jiems atrodo???

Tadas ukrainos zurnalistui

Bl, tu genijus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS