Po didinamuoju stiklu – aplinkosaugininkai | KaunoDiena.lt

PO DIDINAMUOJU STIKLU – APLINKOSAUGININKAI

Kauno apylinkės prokuratūra narplioja didelės apimties bylą dėl, kaip įtariama, neteisėtų Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojų veiksmų tvarkant konfiskuotą turtą ir daugybės kitų pažeidimų.

Kauno apylinkės prokuratūra narplioja didelės apimties bylą dėl, kaip įtariama, neteisėtų Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojų veiksmų tvarkant konfiskuotą turtą ir daugybės kitų pažeidimų.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai ne tik įtartinai tvarkė konfiskuotą turtą. Abejonių kelia neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių darbo organizavimo veikla, administracinių teisės pažeidimų teisenų ir bylų tvarkymas.

Tyrimas Kauno apylinkės prokuratūroje buvo pradėtas tada, kai, neapsikentę kauniečių aplinkosaugininkų darbelių, grupė žmonių kreipėsi į Aplinkos ministeriją. Gavusi skundą ministerija įpareigojo Aplinkos apsaugos agentūrą surinkti Kauno departamente visus reikiamus dokumentus, kurie ir buvo perduoti prokuratūrai.

Kauno aplinkos apsaugos departamente vyko ir vidinis patikrinimas, tačiau jo rezultatai neskelbiami, nes vyksta ikiteisminis tyrimas. Bet pranešime aiškiai pripažįstama, kad, atliekant tyrimą, dviejų pareigūnų veiksmuose nustatyta pažeidimų, kaip įtariama, turinčių nusikaltimo požymių.

Dėmę Kauno aplinkos apsaugos agentūrai užtraukę pareigūnai šiuo metu nedirba. "Vienam jų buvo pradėta nuobaudos skyrimo procedūra už skunde paminėtus dalykus, kitam nuobaudos skyrimo procedūra buvo pradėta anksčiau, už ankstesnius pažeidimus", – paaiškino Kauno aplinkos apsaugos departamento Teisės ir bendrųjų reikalų skyriaus vedėja Vilija Švobienė.
Vienam iš įtariamaisiais galinčių tapti departamento darbuotojų sustabdyti jo tarnybiniai įgaliojimai, kitas jau kelintą mėnesį serga. Darbuotojų statusu, prasidėjus ikiteisminiam tyrimui, jau rūpinsis Kauno apylinkės prokuratūra.

Kai kurie Kauno aplinkosaugininkai buvo nuolat linksniuojami viešojoje erdvėje. Ypač daug kritikos yra išsakę Kauno marių žvejai. Ar jų kritika ir įtarimai pasitvirtins, parodys tyrimas.
Kol kas ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti prokurorė Rita Raulinaitienė tik patvirtino, kad tai – itin didelės apimties tyrimas. Prokurorė neatskleidė, apie kokį konfiskuotą turtą eina kalba. "Darbuotojų darbo vietose ir jų namuose buvo atliktos kratos, per kurias paimta daugybė daiktų. Pirmiausia reikia atskirti, kurie iš tų paimtų daiktų yra konfiskuoti, o kurie yra pačių darbuotojų. Taip pat dar reikia apklausti daugybę liudytojų", – aiškino R.Raulinaitienė.

Prokurorė atskleidė, kad prie šio tyrimo prijungta dar viena 2012 m. aplinkosaugininkų byla.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Marija3

Įdomu būtų sužinoti, kiek aplinkosaugininkų yra Kaune ir bent jų funkcijas. Kai prireikia jų pagalbos, tai - uždaras ratas, vieni pas kitus siuntinėja, atrodo, kad ir patys gerai nežino, KAS ką veikia...

fantom

Banditai su uniformomis

mh

dar gga pona gliskį pakratyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS