Siaubas Kėdainių rajone: iš upės išsiliejęs vanduo pievose skandino avis | KaunoDiena.lt

SIAUBAS KĖDAINIŲ RAJONE: IŠ UPĖS IŠSILIEJĘS VANDUO PIEVOSE SKANDINO AVIS

  • 10

Šeštadienio pavakarę iš apsemtų pievų Kėdainių rajone ugniagesiai gelbėjo dešimtis avių.

Kauno apskrities ugniagesių teigimu, balandžio 27 d. 17.28 val. buvo gautas pranešimas, kad reikalinga pagalba gelbėti skęstančias avis.

Kėdainių rajone, Pelėdnagių seniūnijos teritorijoje esančiame Pašilių kaime, Labūnavos gatvėje, buvo stipriai pakilęs Nevėžio upės vandens lygis. Dėl to vanduo išsiliejo iš krantų ir užliejo pievas, kuriose ganėsi avys.

Saugi vieta buvo maždaug 300 metrų atstumu nuo avių. Pirmuoju gelbėjimo etapu valtimi išgelbėtas ir į krantą parplukdytas mažas ėriukas. Ugniagesiams apžiūrėjus užlietą pievą, nustatytas ir pažymėtas gyvūnų plukdymo kelias. Antrą kartą gelbėjimo valtimi parplukdytos dar dvi avys.

Avių savininkė gumine valtimi į krantą parplukdė dar šešias avis. Gyvūnai apsemtoje salelėje labai blaškėsi, buvo sunku juos kontroliuoti. Todėl ugniagesiai paprašė kolegų iš Kauno 5-osios komandos pagalbos. Atvykus papildomoms pajėgoms, gyvūnai didesniais kiekiais pergabenti į saugią vietą.

Perkėlus iš vandens daugiau kaip pusę avių, kai kurios iš jų pačios pradėjo plaukti į gyvūnų surinkimo vietą. Tačiau penkios avys, kaip manoma, dėl išgąsčio pradėjo plaukti kitomis kryptimis, buvo pavargusios ir pradėjo skęsti.

Nelaimėlės irgi buvo ištrauktos į krantus įvairiose vietose. Vėliau gelbėjimo valtimis visi gyvūnai suplukdyti į vieną aptvertą vietą. Pavyko išgelbėti 47 sveikas avis. Trys – ištrauktos jau nugaišusios.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

bbd

cia tas pats kaip pirma karta isvyst traukini ar troleibusa-buvo tokiu is gilumos

Anonimas

Tikriausiai ugniagesiai buvo nustėrę...

o

kaip dulkiagalviai /gydo/ vaikus o tokie sprieplakos skalina kad reik marmalams prievartos nuo ko susilaike pats veryga dabar sis s pliuskius isvien su grinpliuske susivienijo ir nesakysiu kas patys zinote ir prie visu valdklonu norinciu valdyt pinigus visa saika siu parsidaveliu nes E.Vaitkus siems satanystu halujams gatavi laizyt dvokiancia vieta reik tik /vertybines stambkonvencijos/ su simoniuk parasu /vertybinhahol/ z ppp =0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS