Šiurpus nusikaltimas pakaunėje: makabriškas planas gimė per išgertuves? | KaunoDiena.lt

ŠIURPUS NUSIKALTIMAS PAKAUNĖJE: MAKABRIŠKAS PLANAS GIMĖ PER IŠGERTUVES?

  • 17

Paaiškėjo daugiau sukrečiančio įvykio, apie kurį savo suvestinėse pranešė Kauno ugniagesiai gelbėtojai, skubėję lapkričio 1-ąją į Vandžiogalą – gelbėti užrištame maiše į vandenį įmestų ką tik gimusių šuniukų, aplinkybių.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo vandžiogališkė Rita, kurios vaikai tapo šio įvykio liudytojais, minėtas plastikinis maišas su cypiančiais šuneliais buvo įmestas į Urkos upelį, tekantį pro jų sklypą. Ir taip jau buvo lemta, kad tuo metu dar iš sodo nebuvo grįžę uždaryti vištų išėję devyniolikmetis bei vienuolikmetis jos sūnūs. Būtent jų akyse dviračiu iki tiltelio per šį upelį atvažiavęs vyras skubiai atsikratė įvairius garsus skleidžiančiu savo nešuliu.

Kaip pranešta Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestinėse, tai įvyko Visų Šventųjų dienos – lapkričio 1-osios vakare – apie 17.25 val. ne per toliausiai Vandžiogalos miestelio bažnyčios esančioje Švento Nepamuko gatvėje.

Sukrėstiems vaikams parbėgus į namus ir papasakojus, kas ką tik įvyko jų akyse, mama liepė skubiai bėgti atgal ir gelbėti, kaip iš pradžių manyta, į upelį įmestų kačiukų. Juos ištraukė devyniolikmetis Mindaugas, kurio septyniolikmetė sesuo, negalvodama apie save, nedelsiant nusiėmė megztinį, kuriuo puolė šildyti užrištame maiše su vandeniu aptiktus septynis šuniukus.

Netrukus į įvykio vietą atskubėjo ir Bendrojo pagalbos centro, į kurį paskambino šių vaikų mama, atsiųsti ugniagesiai gelbėtojai bei policija.

Dar tą patį vakarą išgelbėti šuniukai atsidūrė VšĮ „Penkta koja“ bei buvo surastas ir juos nužudyti bandęs asmuo.

Anot vandžiogališkių, šis prasigėręs jau ketvirtą dešimtį pradėjęs veltėdis prisipažino, ką padaręs. Ir teigė, kad bandęs padėti savo sugėrovui, kurio kalė atsivedė minėtus šuniukus. Padedant policijai, ji buvo iš šeimininko paimta ir taip pat nuvežta į „Penktą koją“ – pas savo vaikus, iš kurių vienas, deja, neišgyveno.

Dar neaišku, kaip šiandien teigė minėtos viešosios įstaigos atstovė, ir koks bus kitų šunelių likimas.

Tuo tarpu, Kauno policijos atstovės teigimu, jos kolegos nustatė, kad šį žiaurų išpuolį įvykdė 36-erių metų vietinis gyventojas Igoris K.

Po šio įvykio jam nustatytas lengvas – 0,75 prom. girtumas. Tačiau įtariamasis nesulaikytas. Jam tik įteiktas šaukimas atvykti rytoj į apklausą policijoje, nes dėl šio įvykio nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Baudžiamasis kodeksas už tokį elgesį su gyvūnais, juos kankinant, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, numato viešuosius darbus arba baudą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų. Tai priklauso ne tik nuo įtariamojo pozicijos, t. y., ar jis pripažįsta savo kaltę, bet ir nuo ligšiolinės jo biografijos.

Ar Igoris K. – jau teistas, kol kas teisėsaugininkai atsakyti negalėjo.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Anonimas

Jonas visiškai teisus.

Jonas

Baikite vieną kartą apie tuos šunis ir kates,lygtai nebūtų svarbesnių dalykų.Visais laikais skandino kačiukus o šunų tiesiog taip masiškai neaugino žmonės..Šlykštus ir pilni kirminų tie žmonės ,kurie laiko gyvūnus namie, juos bučiuoja.Šuo, katė išsilaižo subines ,kieme rade kitų gyvūnų fekalijas o šeiminkai juos bučiuoja.Fui ,šlikštu ir bakterijų pilni tokie.

Danutė

Siaubas,kokie baisūs žmonės. Abejoju ar išvis jie yra pakaltinami??!?!! Ne trupučio abejonės kad šie gyvuliai buvo ir žydšaudžiai per antrąjį pasaulinį karą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS