Skandalingasis bėglys teisinosi skubėjęs padėti mamai, tačiau teismo tai nesugraudino | KaunoDiena.lt

SKANDALINGASIS BĖGLYS TEISINOSI SKUBĖJĘS PADĖTI MAMAI, TAČIAU TEISMO TAI NESUGRAUDINO

  • 4

Vienas skandalingiausių pastarojo meto Pravieniškių 1-ojo kalėjimo bėglių – jau trylika kartų teistas 36-erių Jonas Rylovas, sugebėjęs šią vasarą per pusketvirtos paros net du kartus pabėgti iš šios įkalinimo įstaigos, remiantis šiandien Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų jam paskelbtu dar vienu nuosprendžiu, minėtais savo išsišokimais prasiilgino savo įkalinimo laiką dar ketveriais metais.

Kaip jau rašyta, apie pirmąjį J. Rylovo pabėgimą iš šios įkalinimo įstaigos šių metų birželio 11-ąją, jos darbuotojai sužinojo tik tada, kai Kauno policija gavo iš prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ apsaugininkų informaciją, kad šis asmuo pas juos apsivogė, tačiau bandant jį sulaikyti, sugebėjo su visu grobiu pabėgti ir nuo jų.

J. Rylovą Kauno policijai pavyko sulaikyti tik po dviejų dienų Ramybės parke. Beje, tada jis atpažintas iš mūvėtų šortų, kuriuos buvo pavogęs iš „Akropolio“. Be to, paaiškėjo, kad per tas pora parų laisvėje jis įvykdė dar mažiausiai tris vagystes, o buvo sulaikytas su narkotikais maišelyje, kuriuos, panašu, kad įsigijo už pagrobtus pinigus.

Kaip pranešė Kauno apylinkės teismo atstovė, stojęs prieš jų Kaišiadorių rūmus, J. Rylovas teisinosi esą tą birželio 11-ąją jam į įkalinimo įstaigą paskambino problemų turinti mama, o jis, norėdamas jai padėti, tačiau negavęs leidimo trumpalaikei išvykai, savavališkai išėjo iš kalėjimo pėsčiomis, įsėdo į traukinį ir atvyko į Kauną. Vėliau autobusu vyko į Prienus, kur aplankė mamą, o birželio 13-ąją vėl grįžo į Kauną ir jau planavo grįžti atgal į kalėjimą, tačiau policija, sulaikiusi jį Ramybės parke, buvo greitesnė.

Kaip jau rašyta, sugrąžintas tada į Pravieniškes, J. Rylovas birželio 15-ąją vėl iš ten pabėgo. Šį kartą – išlipęs prie kontrolės bei praleidimo punkto iš tarnybinio šios įkalinimo įstaigos pareigūnų automobilio.

Pasak Kauno apylinkės teismo atstovės, pripažino J. Rylovas ir šį nusikaltimą bei dėl jo gailėjosi. Jis teigė, pabėgęs tada nuo Pravieniškių pareigūnų pelkės link, o šią perbridęs ėjo geležinkelio bėgiais kol priėjo sodybą. Ten buvusios moters paprašė batų, nes savo sportinius batelius buvo pametęs pelkėje. Su naujais batais jis pasiekė Pravieniškių geležinkelio stotį, įsėdo į krovininio traukinio vagoną ir nuvažiavo iki Palemono. Iš ten pasiekė Kauną, kuriame praleido dvi dienas, per kurias pasiskolino iš draugo dviratį ir juo nuvažiavo į Prienus, kuriuose gyveno savo deklaruotos gyvenamosios vietos adresu. J. Rylovas teigė pabuvojęs antrojo pabėgimo iš Pravieniškių metu ir Birštone, kur apvogė du gyvenamuosius namus, pagrobdamas pistoletą su šoviniais bei tris tūkstančius eurų. O po šio grobio išsinuomojo kambarį Druskininkuose ir vietinėje sanatorijoje gydėsi ranką, kol liepos 11-ąją, t. y. po beveik mėnesį trukusių slėpynių jį šiame kurorte sulaikė policija.

Skirdamas naują bausmę J. Rylovui, teismas atsižvelgė ne tik į ankstesnius jo teistumus bei tai, kad jis nusikalto, atlikdamas bausmę kalėjime, bet ir į tai, kad jis iki pabėgimų šešis kartus buvo baustas drausmine tvarka, o skatintas už gerą elgesį tik tris kartus.

Už minėtus pabėgimus J. Rylovui skirtas papildomas vienerių metų ir keturių mėnesių įkalinimas. O,  subendrinus šia bausmę su dar neatlikta nuosprendžio, kuriuo buvo pasiųstas į Pravieniškes, dalimi, galutinė J. Rylovui skirta bausmė – ketverių metų ir 29 dienų įkalinimas. Tiesa, šį nuosprendį J. Rylovas dar gali apskųsti.

Be to, jo dar laukia teismai ir dėl vagysčių, įvykdytų minėtų pabėgimų metu. Pavyzdžiui, už šaunamojo ginklo ir šaudmenų pagrobimą gresia net laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

elena

tai blogai dirba jeigu is ikalinimo istaigos pabega kaliniai kur priziuretojai

eglute

kalejimas tai istaiga kuri parodo kas yra musu salis ir kas joje vyksta.. palyginkite Danija ir jos kalejimus ...

anonimas

Kokia tvarka kalejime, gali pabegti kada tik nori. Kurv apsauga, kameros, ka čia kalbeti APLAIDUMAS IR DAR KARTĄ APLAIDUMAS DARBE.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS