Teismas pradėjo nagrinėti buvusio „darbiečio“ E. Garackevičiaus bylą dėl disponavimo hašišu | KaunoDiena.lt

TEISMAS PRADĖJO NAGRINĖTI BUVUSIO „DARBIEČIO“ E. GARACKEVIČIAUS BYLĄ DĖL DISPONAVIMO HAŠIŠU

Kauno apygardos teismas pirmadienį atvertė buvusio Darbo partijos nario Edvino Garackevičiaus bylą dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Kaip Eltai sakė Kauno apygardos teismo atstovė spaudai Milda Kryžė, teismui pavyko pradėti nagrinėti minimą baudžiamąją bylą.

„Teismo posėdyje pagarsintas kaltinamasis aktas, apklausti kaltinamieji“, – sakė teismo atstovė.

Anot jos, kaltinamieji dėl tam tikros dalies kaltinimų kaltę pripažįsta.

Pasak M. Kryžės, kito teismo posėdžio byloje metu ketinama apklausti liudytojus. 

Baudžiamojoje byloje be E. Garackevičiaus kaltinimai yra taip pat pateikti dar dviem asmenims – Audriui Porozovui ir Žydrūnui Drūčiui.

Teismui perduotoje byloje inkriminuojamos veikos pagal kelis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Asmenys byloje kaltinami dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, taip pat neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

ELTA primena, kad praėjusių metų sausį į Druskininkų savivaldybės tarybą tuomet kandidatavęs Darbo partijos narys E. Garackevičius buvo sulaikytas teisėsaugos. Jo automobilyje rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų – daugiau nei pusė kilogramo hašišo.

E. Garackevičiui įkliuvus teisėsaugai su narkotinėmis medžiagomis, Darbo partija suskubo pašalinti politiką iš partijos ir „darbiečių“ kandidatų į Druskininkų savivaldybės tarybą sąrašo. Jame jis užėmė pirmą poziciją.

Darbo partija dėl politiko šalinimo iš rinkimų sąrašo kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją, tačiau komisija E. Garackevičiaus iš sąrašo nepašalino, argumentuodama, kad numatyti terminai prašymų pašalinti iš rinkiminių sąrašų pateikimui yra pasibaigę. Darbo partija šį VRK sprendimą apskundė teismui, tačiau teismas partijos skundą atmetė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Darbiečių narkomafija

Atsargiai su uspaskicho agurkėliais ir vandenėliu. panaudosite labai skaniai ir pahaliucinuosite psichiatrinėje kaip šizofrenikai dar elektrošoką gausite.

Dzūkas

Nesės. Susimokės kam reikia ir bus išteisintas

Jadze

O jetau kas jis toks baisuoklis as maniau,kad cia gorila nu bezdzione !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS