Tėvų savavališkai paimti trys vaikai grąžinti į „Pastogę“ | KaunoDiena.lt

TĖVŲ SAVAVALIŠKAI PAIMTI TRYS VAIKAI GRĄŽINTI Į „PASTOGĘ“

Trys 5, 7 ir 9 metų amžiaus vaikai, kuriuos prieš kelias savaites savavališkai iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ pasiėmė tėvai, trečiadienį grąžinti į globos namus.

Tai BNS trečiadienį patvirtino Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė Alina Žilinaitė.

Pasak Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovės Ilmos Skuodienės, šiuo metu vaikais rūpinasi globėjai, trečiadienį juos apžiūrėjo medikai, su jais bendravo psichologai. Anot jos, vaikai jaučiasi gerai.

„Per pastarąsias savaites vaikai patyrė neeilinius išgyvenimus, todėl mūsų pirma užduotis yra užtikrinti vaikams saugią aplinką bei pasirūpinti jų fiziniu ir emociniu saugumu“, – komentare BNS nurodė I. Skuodienė.

„Šiuo metu tėvai sulaikyti, tad daug kas priklausys nuo tolimesnių teisėsaugos, teismo sprendimų. Tačiau primename, kad vaiko teisių gynėjų tikslas, kad vaikai augtų šeimose, su savo tėvais“, – pridūrė ji.

Primename, kad vaiko teisių gynėjų tikslas, kad vaikai augtų šeimose, su savo tėvais.

Pasak I. Skuodienės, pagal galimybes bus siekiama bendradarbiauti su šeima, teikti pagalbą, kad „vaikai galėtų grįžti į pasikeitusią situaciją šeimoje“. Tarnybos vadovė taip pat sako, kad reaguojant į situaciją rengiamos naujos rekomendacijos globos centrams.

„Šis įvykis atkreipė dėmesį į kartais sudėtingas situacijas, kai susitikimai su artimaisiais gali tapti nesaugūs vaikui, todėl tarnyba rengia naujas susitikimų organizavimo, artimųjų bendravimo su vaiku rekomendacijas globos centrams“, – rašė I. Skuodienė.

Antradienį vaikai buvo surasti kartu su tėvais Lietuvos pasienyje su Baltarusija sulaikius automobilį.

Vaikų tėvus ir juos vežusį asmenį sulaikė pasieniečiai, jie maždaug kilometro atstumu nuo sienos su Baltarusija sustabdė automobilį vokiškais numeriais, kuris vėliau bandė pasprukti. Jį sulaikius, automobiliu vykę asmenys pateikė klastotus dokumentus.

Kauno apylinkės prokuratūroje šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas, kartu su policija aiškinamasi, kaip vaikai pagrobti iš vaikų gerovės centro „Pastogė“.

Prokuratūra trečiadienį skelbė, kad vaikų grobimu įtariamiems Vilčinskams už akių teismas praėjusią savaitę buvo skyręs suėmimą. Porai už akių taip pat yra pareikšti įtarimai dėl vaikų grobimo. Sulaikius šiuos asmenis, teismas dabar spręs, kokį suėmimo terminą nustatyti. Prokuratūros atstovai informavo prašysiantys tėvų suėmimo dviem mėnesiams.

Vaikai iš šeimos buvo paimti birželį. Kaip skelbta, vaikai nelankė mokyklos, nesilankė pas gydytojus, šeima nepriėmė siūlomos pagalbos.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

kauniete

Tik su lietuvos parazitu pagelba prastums ar nematot kiek visokiu išgamu palaiko tuos vaiku grobikus iš nuormaliu šeimu kad ir tas ASAS dar tokia ponia prišiktom smegenėlėm Aldona reiškiasi O tave šlikštyne ASAI likimas nubaus už šlykštu mela vokiečiai tesė už vaiku mušima ir patalpino pas Daktatra įdomi bepročio dainelė matyt esi pedofilas NEMALK ŠŪDO IŠGAMA LABAI PUIKUS TĖVAI LABAI MYLINTIS SAVO VAIKUČIUS kurie nepripažysta scwabistu žalojančiu lietuvos vaikus O kad tyčia buvo ivestas pas Daktara i kamera tai kalėjimo propaganda sudirbti valdžios genterines politikos nepalaikančio žmogaus ir neskleiskit kad jis buvo nuteistas buvo grei paleistasNu kaip suklydo valdžiukė teisiu pažeidėja ikišo parai pas ŽMOGŽUDi pasakėlė ASAM Iir ALDONOM mastykit žmones

bp

Kodėl tai stoginei nepakeitus pavadinimo į pvz. "Konzentrationslager Stutthof" ?

prastums seimeriai

partnerystės įstatymą, paskui prastums įsivaikinimo. Laisvės parcija ir lgbt jau net neslepia kad po to kai padarys iš dviejų iškrypusiu gaidžių teisėtą šeimą, sekantis žingsnis būtent toks..Bl kaip norisi automato..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS