Moldovos atstovai remsis Lietuvos patirtimi valdant gyvūnų užkrečiamąsias ligas | KaunoDiena.lt

MOLDOVOS ATSTOVAI REMSIS LIETUVOS PATIRTIMI VALDANT GYVŪNŲ UŽKREČIAMĄSIAS LIGAS

  • 4

Šią savaitę Lietuvoje lankosi Moldovos maisto saugos agentūros (ANSA) atstovai su tikslu įgyti praktinių afrikinio kiaulių maro, paukščių gripo protrūkių valdymo, epidemiologinių tyrimų rengimo žinių.

ANSA atstovai kartu su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistais lankysis paukštininkystės, kiaulininkystės ūkiuose,  kuriuose praktiškai  įvertins kontrolės organizavimą, biosaugos priemonių laikymosi įgyvendinimą.  Planuojama taip pat vykti į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą bei apsilankyti medžioklės aikštelėje ir įvertinti praktiškai, kaip yra įgyvendinami biosaugos reikalavimai medžioklės teritorijose.

„Šių vizitų tikslas padėti kolegoms iš ANSA identifikuoti Moldovos nacionalinės gyvūnų sveikatos sistemos trūkumus bei patobulinti ją Lietuvoje įgytomis žiniomis. Lietuvoje biosaugos reikalavimai kiaulininkystės ūkiams taikomi jau nuo 2011 m. Reikalavimai yra nuolat atnaujinami, pritaikant naujai įgytas žinias. Turime labai daug praktinės patirties kovojant su afrikiniu kiaulių maru, kuris Lietuvoje nustatomas nuo 2014 m. Daug pamokų išmokome valdydami paukščių gripo epidemiją, kilusią Lietuvoje 2021 metais. Apsaugoti nuo šių virusų galima tik įgyvendinus griežtus biosaugos reikalavimus bei jų priežiūrą ūkiuose, edukuojant medžiotojus, gyventojus. Mielai šiomis žiniomis pasidalinsime su kolegomis ir, tikimės, padėsime jiems sustiprinti oficialią kontrolę Moldovoje. Vizito metu bus taip pat pristatyta, kaip vyksta VMVT bendradarbiavimas su savivaldos ir mokslo įstaigomis, ypatingai atliekant epizootinius tyrimus”,  - pasakojo VMVT direktoriaus pavaduotojas Paulius Bušauskas.

Pastarąjį kartą ANSA atstovai Lietuvoje lankėsi praėjusių metų lapkritį bei mokėsi iš gerosios Lietuvos praktikos, taikant lankstumą smulkiesiems maisto gamintojams. Vizito metu Moldovos atstovai lankėsi mažais kiekiais produkciją į rinką tiekiančiose mėsos, pieno gamintojų įmonėse, prekybos centruose, kuriuose yra prekiaujama mažųjų gamintojų produkcija, vyko į braškių auginimo ūkį, desertų gamybos studiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Lengva švaistyti skolintus pinigus, žinant kad skolas teks grąžinti kitiems. Tokia konservatorių politika.

skiep

kiek milijonu Moldovai atsegem tam valdymui? Pries pusmeti ar ne 10 milijonu Moldovai israsem nezinai del ko ir kam.Be naudos sau jie cia kojos nekelia.

Nieko nera

Nera jokio maro nei pauksciu gripo .Globalistu noras sunaukinti gyvuliu ir pauksciu fermas.Ju tikslas badas.Zmoniu populiacijos mazinimas.prisidengiant zaliuoju kursu valgysime ( jau valgome ) vabalu miltus ir dirbtine mesa is megintuvelio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS