Į Naujuosius džiaugsmingai palydės aistringos muzikos naktis | KaunoDiena.lt

Į NAUJUOSIUS DŽIAUGSMINGAI PALYDĖS AISTRINGOS MUZIKOS NAKTIS

  • 0

Koncertas „Aistringos muzikos naktis“ gruodžio 31 d., sekmadienį, 18.30 val. džiaugsmingai palydės Klaipėdos koncertų salėje susirinkusią ir šventiškai nusiteikusią publiką. į Naujuosius metus. Šis festivalio „Salve Musica“ baigiamasis koncertas žada visus pavergti ypač išraiškinga, jausminga smuiko, akordeono, bandonijos ir kamerinio orkestro atliekama muzika. 

Šiemet naujametinei programai Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus pakvietė drauge muzikuoti gerus orkestro draugus – smuikininką Vilhelmą Čepinskį ir akordeonistą Giuseppe Scigliano, atvyksiantį net iš saulėtosios Italijos.

Aistringai V.Čepinskio atliekama muzika klaipėdiečius žavi jau daugelį metų. Anksčiau smuiko virtuozas ir jo suburtas orkestras „Camerata Klaipėda“ dažnai čia koncertuodavo, sutraukdavo klausytojų minias.

V.Čepinskis vaikystėje buvo vadinamas vunderkindu. Smuikuoti jis pradėjo būdamas ketverių, o septynerių jau debiutavo Kauno filharmonijoje. Būdamas dešimties, V.Čepinskis jau griežė kaip solistas su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru. Ir visa tai – tik pirmieji ilgos ir sėkmingos karjeros žingsniai. Sulaukus pripažinimo smuikininko koncertų geografija ryškiai prasiplėtė: aplankyta dauguma Europos šalių, JAV, Japonija, Rusija.

Pastaruoju metu šis talentingas atlikėjas vis daugiau reiškiasi ir kaip dirigentas, taip pat aranžuoja ir kuria muziką. V.Čepinskio kūrinys „Hommage a Bach“ styginių orkestrui šiemet jau skambėjo uostamiesčio Koncertų salėje. Jį atliko Klaipėdos kamerinis orkestras, dirigavo pats autorius.

Tarptautiniai kritikai akordeonistą G.Scigliano apibūdina kaip vieną ryškiausių, spalvingiausių akordeono ir bandonijos virtuozų Italijos scenoje. Daug koncertuodamas gimtinėje ir užsienyje jis atlieka klasikinės ir šiuolaikinės muzikos repertuarą, kuriame siekia tobulėti ir atrasti vis naujas akordeono technikas. Prieš porą metų jis jau pasirodė Klaipėdoje bei Vilniuje kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru. Kaip tada, taip ir dabar atlikėjas gros akordeonu ir bandonija.

Paskutinį senųjų metų vakarą Klaipėdos koncertų salės scenoje skleisis emocingas, temperamentingas ir nuoširdus muzikavimas, žavės aukščiausias solistų meistriškumas, orkestro profesionalumas ir darnus skambesys. Šventinėje programoje derės Ástoro Piazzollos ir Johno Rutterio, Wojciecho Kilaro ir Niccolò Paganini bei Jenő Hubay kūriniai. Prieš koncertą bei pertraukos metu, kaip ir kasmet, publikos lauks ypatingi šventiniai netikėtumai.

„Aistringos muzikos nakties“ įkvėpti tebūna 2018-ieji patys laimingiausi, kupini meilės, šviesos ir gražios muzikos!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS