KKKC rezidentai padeda atrasti miesto erdves iš naujo | KaunoDiena.lt

KKKC REZIDENTAI PADEDA ATRASTI MIESTO ERDVES IŠ NAUJO

  • 0

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (KKKC) neseniai baigėsi menininkės iš Graikijos Mary Marinopoulou rezidencija. M. Marinopoulou rezidentūros metu tyrinėjo Klaipėdos miesto erdves ir pristatė savo projektą „Kolektyvinis susitapatinimas“ / „Absorb Ensemble“.

M. Marinopoulou klaipėdiečius kvietė į kūrybines dirbtuves, kurių metu vyko iš anksto nesuplanuotas patirtinis pasivaikščiojimas miesto erdvėse. M. Marinopoulou savo meninę veiklą, pasitelkdama tam tikras patrauklias žaidybines formas, pristatė ir Kretingos Simono Daukanto progimnazijos mokiniams. Menininkė tyrinėja savęs pajautą (angl. „sense of self“) vietos atžvilgiu: fizinę, geografinę bei psichinę proto būsenas ir įsivaizduojamą bei atminties (prisiminimų) erdves. Įdomu, kad rezidentė turi daug patirties teatrinio veiksmo srityje, tačiau baigusi Vilniaus dailės akademijos magistrą labiau praplėtė savo kūrybines praktikas ir susitelkė į vietos bei bendruomenės tyrinėjimus. Menininkė šiuo metu daugiausia dėmesio skiria kolektyviniams pasivaikščiojimams (angl. „collective walks“) ir projekto „Kolektyvinis susitapatinimas“ / „Absorb Ensemble“ perkėlimui į skirtingus kultūrinius kontekstus.

Iš kolektyvinio vaikščiojimo po Klaipėdos senamiestį su menininke Gemma H. Carbone. V. Misiulės nuotr.

KKKC rezidentūros koordinatorė Viktorija Misiulė sako, kad „labai įdomu Klaipėdoje sulaukti tokių menininkų, kurie priverčia mus pažvelgti į sau įprastas erdves ir santykį su jomis kitu kampu. Šių metų KKKC rezidentūros programa būtent ir skirta menininkams, kurie kuria miesto erdvėse, nagrinėja miesto istoriją, įtraukia skirtingus bendruomenės narius. Planuodami šių metų rezidentūros programą stengėmės kuo įmanoma kruopščiau apgalvoti, kokius menininkus, tyrėjus, kuratorius kviesime į rezidenciją ir manyčiau, kad tai pasiteisino – užsimezgė puikios pažintys ir jautėsi didesnis visuomenės susidomėjimas. O didelė dalis atvykusių rezidentų ateityje planuoja ir toliau tęsti kūrybinę veiklą Lietuvoje. Tikrai, nuoširdžiai džiaugiuosi, kad turime tokią rezidenciją Klaipėdoje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS