Klaipėdos meno kiemo vitrinoje eksponuojami R. Baškio drožiniai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MENO KIEMO VITRINOJE EKSPONUOJAMI R. BAŠKIO DROŽINIAI

  • 0

Klaipėdos meno kiemo dirbtuvių vitrinoje uostamiesčio Etnokultūros centras šį penktadienį įkurdino Raimondo Baškio kūrinių parodą „Gavėnios apmąstymai“. Ekspozicijoje – medžio drožybos darbai, atliepiantys liaudiškojo pamaldumo tematiką.

Šiuo metu parodos autorius dirba vyriausiuoju mokytoju – Kuršėnų kūrybos namuose moko vaikus medžio drožybos, organizuoja tradicinių amatų veiklas Šiaulių rajono savivaldybės Etninės kultūros centre. Kiekvieną laisvesnę minutę Raimondas atiduoda kūrybinei raiškai. R.Baškys yra Lietuvos tautodailininkų sąjungos narys, pelnęs Šiaulių apskrities geriausio metų liaudies meistro vardą – „Aukso vainiko“ pirmosios vietos diplomą. 2020 m. už ilgametę kūrybinę veiklą, puoselėjant tautodailės tradicijas, kūrėjui suteiktas Šiaulių rajono savivaldybės Metų tautodailininko vardas.

Įkvėpimo drožiniams sakraline tema meistras semiasi skaitydamas Šventąjį Raštą, Gintaro Beresnevičiaus, Dantės Aligjerio darbus, žvelgdamas į senąją lietuvių liaudies dievdirbių kūrybą.

Medis, iš kurio gimsta mano darbai, reikalauja meilės ir kruopštumo.

„Viską, ką darote, darykite su meile“ (Iš 1 laiško korintiečiams 16, 14). Taip ir stengiuosi gyventi, nes medis, iš kurio gimsta mano darbai, reikalauja meilės ir kruopštumo. Kai paimu į rankas medžio gabalą, dažnai jau žinau, kas gims prisilietus kaltams ir peiliams. Bet kai paskaitau ypatingąją knygą – Šventąjį Raštą ar kitas knygas apie šventųjų gyvenimą, mano drožiniai pavirsta pranašais, apaštalais ir šventaisiais, nes knygų veikėjai apsigyvena mano mintyse. Didžiojo prancūzų dailininko Gustavo Doré darbai leidžia man dar labiau įsijausti ir pažinti biblinius personažus, jiems būdingus bruožus, perprasti juos supančią aplinką ir tuomet vykusius įvykius. Linkiu malonių įspūdžių, žvelgiant į mano vaizduotėje ir rankose gimusius drožinius“, – sakė R.Baškys, kviesdamas apžiūrėti jo kūrinių parodą.

Šie ypatingi tautodailininko darbai Meno kiemo dirbtuvių (Daržų g. 10) vitrinoje bus eksponuojami iki balandžio 3 d.

GALERIJA

  • R. Baškio „Angelai“
  • R. Baškys
EKC archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS