Muzikiniame teatre vaikai kurs lietuvišką animacinį filmą | KaunoDiena.lt

MUZIKINIAME TEATRE VAIKAI KURS LIETUVIŠKĄ ANIMACINĮ FILMĄ

  • 0

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras tęsia „maisto paieškas“ ir lapkričio mėnesį pristato Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotos „Bulvinės pasakos“ tęsinį – „Makaronų operą“. Iki spektaklio premjeros likus vos trims savaitėms teatras mažuosius žiūrovus kviečia į kūrybines dirbtuves su vienu žymiausių lietuviškų animacinių filmų kūrėju Ilja Bereznicku bei „Makaronų operos“ statytojais.

Iš operos – į ekraną

Spalio 18-19 dienomis trys dešimtys į nemokamus užsiėmimus iš anksto užsiregistravusių vaikų pieš, spalvins, lipdys, klijuos, iš kuo tikriausių ir pačių pagamintų makaronų kurs „Makaronų operos“ personažus. Animatorius Ilga Bereznickas juos visus perkels į elektroninių vaizdų pasaulį, o vaikai taps pirmojo lietuviško animacinio filmo apie makaronus autoriais.

„Kviesdami vaikus į animacijos dirbtuves norime paprasta, žaisminga, jų mėgstama kalba pristatyti operos žanrą ir kartu spektaklio kūrimo procesą. Tikimės, jog teatrą ir animaciją sujungiantis projektas padės interaktyviai atskleisti jaunosios kartos kūrybinius gebėjimus“, - sakė Klaipėdos muzikinio teatro vadovo pavaduotoja menui Edita Lubickaitė.

Pasak jos, užsienio šalių meno organizacijų edukacinių veiklų geroji praktika rodo, jog būtent skirtingų menų sintezė pagimdo novatoriškas menines išraiškas, atitinkančias šių dienų kultūros vartotojų poreikius.
Teatro atstovė pasidžiaugė, jog jau šiandien projektas sulaukė didelio susidomėjimo – ne tik įvairaus amžiaus vaikų, bet lietuviškų makaronų gamintojų.

Animacijos dirbtuves Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre ves lietuvių animacijos klasikas, režisierius, šaržų ir karikatūrų kūrėjas, Lietuvos dailės akademijos docentas Ilja Bereznickas bei jo jaunieji asistentai. Daugelis iki šiol prisimena jo geriausiu lietuvišku animaciniu filmu neoficialiai tituluojamą „Baubą“.

Meilė makaronų tėvynėje

Į kompozitoriaus A. Kučinsko ir libreto autorės D. Čepauskaitės “Makaronų operos” premjerą uostamiesčio Muzikinis teatras lankytojus pakvies jau lapkričio 9 d. Pasak kompozitoriaus – tai pasaka visai šeimai arba vaikams nuo 3 iki 99 metų. Šįkart išbadėjusios pelės atvyks į Italiją, operos ir skaniausio pasaulyje maisto tėvynę, norėdamos sočiai krimstelėti makaronų.

„Makaronų karalystėje“ keistai susipins melas ir tiesa, meilė ir išdavystė, karas ir taika. Iš „Bulvinės pasakos“ atklydusios pelės pagrobs princesę Lazaniją, vyks „padažų...“, atsiprašome, „pažadų konkursas“, plėšikaus baisi Vermičelonių mafija. Jaunasis makaronėlis Roberto, nors ir žiauriai bijodamas pelių, imsis vaduoti mylimosios. Kuo visa tai baigsis? Žiūrovai pamatys spektaklyje, kupiname smagios muzikos, dainų, šokių ir, be abejo, makaronų.

Naują šiuolaikišką teatro produktą vaikams kuria režisierius Ramūnas Kaubrys, dirigentas Dainius Pavilionis, choreografas Aurelijus Liškauskas, scenografas Artūras Šimonis, kostiumų dailininkai A. Šimonis ir Vilija Šuklytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS