XXIV aukštųjų mokyklų chorų festivalis dainos mėgėjus sukvies į pajūrį | KaunoDiena.lt

XXIV AUKŠTŲJŲ MOKYKLŲ CHORŲ FESTIVALIS DAINOS MĖGĖJUS SUKVIES Į PAJŪRĮ

Įsibėgėjus rudeniui, jau penktą kartą Lietuvos studentai ir svečiai iš Latvijos mūsų pajūryje surengs chorinės muzikos šventę. Lapkričio 10–12 d. Klaipėdos, Palangos ir Kretingos bažnyčiose bei koncertų salėse vyks XXIV aukštųjų mokyklų chorų festivalis, skirtas Tarptautinei studentų dienai.

Pasklis po Pamario kraštą

Žiūrovų laukia net šeši nemokami sakralinės ir pasaulietinės muzikos koncertai.

Šį savaitgalį vyksiančiame festivalyje pasirodys 15 studentų chorų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos aukštųjų mokyklų bei kviestiniai svečiai – Latvijos universiteto mišrus choras „Aura“ (vadovas Edgaras Vitolis).

Festivalis jau turi gražią tradiciją keliauti per Lietuvą. Iki 2005 m. jis vykdavo tik Vilniuje, o nuo 2006 m. Klaipėdos miesto chorinės bendrijos „Aukuras“ ir Klaipėdos universiteto iniciatyva pasklido po Lietuvą ir ėmė keliauti per miestus, kuriuose yra aukštosios mokyklos, – Šiaulius, Kauną, Vilnių, Klaipėdą.

Taigi festivalis jau penktą kartą atkeliauja į Klaipėdą – stambiausią Vakarų Lietuvos pramonės ir kultūros centrą, miestą, turintį gilias chorinio meno šaknis ir tradicijas, taip pat aktyvią akademinę bendruomenę. Tradiciškai festivalio renginiai pasklis ir po Pamario kraštą, koncertai vyks ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje, Kretingoje.

XXIV aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalį organizuoja Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos universitetu ir Lietuvos nacionaliniu kultūros centru. Festivalio organizatoriai rengia koncertus koncertų salėse ir sakralinės muzikos valandas bažnyčiose. Kartu tai yra akademinių chorų ir chorvedžių bendradarbiavimo forumas.

15 – tiek studentų chorų pasirodys festivalyje Lietuvos pajūryje.

Koncertuos ne tik bažnyčiose

Šeštadienį 11 val. festivalis kviečia į Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švenčiausiai Mergelei Marijai bažnyčią (Vilniaus g. 2, Kretinga), kur koncertuos Klaipėdos universiteto mišrus choras „Pajūrio aidos“ (vadovas A. Šumskis).

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6, Klaipėda) 18 val. dalyvaus šv. mišiose ir po mišių koncertuos Vilniaus dailės akademijos mišrus choras (vadovai Arvydas Adamonis ir Asta Rauduvaitė).

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje (K. Donelaičio g. 4, Klaipėda) 18 val. pasirodys festivalio svečiai – Latvijos universiteto Fizikos, matematikos ir optometrijos fakulteto mišrus choras „Aura“ (vadovas E. Vitolis), Klaipėdos universiteto mišrus choras „Pajūrio aidos“ (vadovas A. Šumskis) ir Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos mišrus choras „Ave Vita“ (vadovas Kastytis Barisas).

Vainikuos baigiamasis koncertas

Sekmadienį 12 val. Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos mišrus choras „Ave Vita“ (vadovas K. Barisas) dainuos Palangos Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje (Vytauto g. 55, Palanga), o Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje (Savanorių g. 4, Klaipėda) koncertuos Vilniaus kolegijos merginų choras „Vaidilutės“ (vadovė Genovaitė Kumpienė) ir Vytauto Didžiojo universiteto kamerinis merginų choras (vadovė Miglė Chmieliauskaitė).

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje (K. Donelaičio g. 4, Klaipėda) 16 val. vyks XXIV aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalio baigiamasis koncertas. Didžiajame festivalio koncerte jungtinis studentų choras, vienijantis per 500 dainininkų, atliks tiek naujus, tiek jau klasika tapusius kūrinius iš 2024 m. Lietuvos dainų šventės repertuaro ir kompozitoriaus Vytauto Miškinio kantatos moterų chorui „Keturi žvilgsniai į Saliamoną“ dalį „Osculetur me“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS