Ant galvų – svetimas dušas | KaunoDiena.lt

ANT GALVŲ – SVETIMAS DUŠAS

Net ir prestižinio būsto pirkėjas negali būti tikras dėl ramaus ir patogaus gyvenimo. Paromis nuomojami ištaigingi apartamentai tapo galvos skausmu aukštu žemiau gyvenančiai šeimai – buto nuomininkų leidžiamas vanduo naktį šviestuvais teka žemyn ant miegančių mažamečių vaikų lovos.

Atvyko svečių – lauk nelaimės

Taikos prospekte "Klaipėdos burės" vardą gavusiame dangoraižyje butą nuomojanti dviejų vaikų mama Viktorija neapsikentė prabangios kaimynystės.

"Jau pusę metų niekaip nepavyksta susitarti su kaimynais. Virš mūsų buto, viršutiniame pastato aukšte, įrengti prabangūs apartamentai. Buto savininkas gyvena Palangoje, o patį butą prižiūri ir nuomoja kažkokia agentūra. Kai tik išgirstame, jog kaimyniniame bute yra svečių, lauk nelaimės", – pasakojo dviejų mažamečių mama Viktorija.

Paskutinį kartą Viktorija dukrytes iš lovos kėlė prieš dvi savaites. Naktį nuo palubėje kabančių šviestuvų ėmė tekėti vanduo.

"Buvo penktadienis. Mažylės ėmė verkti. Skambinome agentūros atstovei, ši pasakė, jog nieko naktį negali padaryti. Bet tai kartojasi nuolat. Ne pirmą kartą mus apipila. Lemputės nuolat perdega, o po tokių kaip toji naktų ryte net bijau įjungti elektrą. Juk gali būti, jog sugadinta visa elektros instaliacija. Jau buvo saugikliai "iššovę", keitėme lempas", – pasakojo tetos buto nuomininkė Viktorija.

 

 

Skaičiuoja nuostolius

Pati būsto savininkė Oksana Kondrotienė pasakojo, jog toks gyvenimas tęsiasi jau pusmetį.

"Kalbėjome su butą nuomojančia agente. Praėjusią savaitę iškvietėme draudimo kompanijos atstovą. Jis pats įsitikino, jog nuo vandens net šviestuvas surūdijo. Liepta iškviesti sertifikuotą elektriką, kuris įvertintų nuostolius, ir surašyti defektacijos aktą. Tačiau kas bus, jei bus nurodyta keisti viso buto elektros laidus? Kokia garantija, jog po kapitalinio remonto visa tai nepasikartos?" – klausė moteris.

Ji pripažino, jog būstas pirktas, gavus banko paskolą.

Agentūros atstovė tik kartoja, jog viską sutvarkys, o kartais net ragelio nekelia.

"Iki gyvenimo pabaigos mokėsiu. Tad labai nemalonu, kai tokie dalykai nuolat kartojasi. O kaimynystė verčia dar ir remontą iš naujo atlikti. Kadangi tai kartojosi, situaciją žino ir bendrijos pirmininkas. Kartu ėjome užsukti vandenį. Paaiškėjo, jog ir be šios agentūros yra daugiau įmonių, mūsų name nuomojančių butus. Jei tai būtų ilgalaikiai nuomininkai, dar gali mėginti tartis. O čia parai išsinuomoja žmonės ir dingsta. Agentūros atstovė tik kartoja, jog viską sutvarkys, o kartais net ragelio nekelia", – patikino buto savininkė.

Paaiškėjo, jog šiame name įsikūrusiai bendrijai vadovavo ką tik Klaipėdos savivaldybės administracijas direktoriaus pavaduotojo pareigas pradėjęs eiti Olegas Mariničius.

"Dėl pareigų teko atsisakyti pirmininko posto, bet situaciją puikiai pamenu. Mėginome aiškintis, ar daugiabučiuose namuose galima vystyti trumpalaikės nuomos verslą. Juk visi suprantame, jog trumpalaikiai nuomininkai nėra itin patikimi. Įstatymai tokie, jog tokio verslo niekas nedraudžia. Mūsų name tokiu būdu nuomojami apie 5–6 butai", – tikino O.Mariničius.

Buvusiam bendrijos pirmininkui antrina ir O.Kondrotienė.

"Prieš užsiimant tokia veikla, būtina gauti kaimynų sutikimą. Manęs niekas tokio sutikimo neprašė. Jokia komercinė veikla neturi daryti nuostolių gyventojams. Po pastarojo įvykio mums jau trūko kantrybė. Klausiu pirmininko – ką daryti? Kviesti policiją? Nėra prasmės, ką jie padarys? Nuomininkai naktimis net durų neatidaro. Apartamentuose ir durų skambutis nebuvo įrengtas. Įmonės "Vėtrungės būstas" atstovai patarė kviesti avarinę tarnybą, kuri bent iškvietimą užregistruos", – pasakojo O.Kondrotienė.

Jokia komercinė veikla neturi daryti nuostolių gyventojams.

"Aš raginau visus gyventojus apie panašius atvejus pranešti bendrijos pirmininkui. Ne tik užlieti gali, bet gali parai išnuomotame bute būti didelis triukšmas. Raginau kviesti policiją, jei tokie atvejai pasitaikytų. Pastaruoju metu tokių pranešimų sumažėjo. O dėl šio buto yra problemų, teko išjungti net vandenį. Verslas neturi trukdyti žmonėms gyventi. Kas norėtų, jei penktą valandą ryte tektų keltis dėl tekančio vandens ant galvos? Negalime sakyti, kad ten orgijos vyksta, dažniausiai užsieniečiai atvažiuoja. Bet ką tu tam italui paaiškinsi, kai jis naktį duris atveria? Jis nesupras, kad vanduo gali kliokti ant kaimynų", – pastebėjo O.Mariničius.

Svetainėje – ir vonia, ir dušas

20-ajame dangoraižio aukšte esantis prabangus butas parai kainuoja nuo 100 iki 130 eurų.

Viešai pateiktuose skelbimuose, kuriuos mato ir užsienio šalių piliečiai, šie apartamentai pristatomi kaip skirti itin išskirtinei nakvynei.

Vadinamajame penthauze įrengta prabangi svetainė, sujungta su miegamuoju. Vienoje erdvėje įrengta ir dvigulė lova, ir sūkurinė vonia, įleista į grindis.

Šalia dvigulės lovos yra ir dušas, kurį nuo bendros erdvės skiria tik kabinos stiklas.

Nors keliomis užsienio kalbomis viešinamuose skelbimuose šie apartamentai pristatomi skambiu "Blue Sky 20 Floor" vardu, iš tiesų jų nuoma užsiima Tomo Bernecko individualios įmonės atstovė Vaida, dirbanti pagal patentą.

Pavardės nenorėjusi skelbti moteris aiškino, jog santechnikas gedimus jau pašalino, nors buto savininkė tikino, jog apie tai ji nėra informuota.

"Niekas į mane nesikreipė. Aš oficialiai nesu informuota, kokie darbai atlikti. Ar yra koks nors dokumentas apie atliktą remontą?" – replikavo buto savininkė.

Paklausta, kokias garantijas gali suteikti žemiau gyvenantiems kaimynams, kuriems gresia išlaidos buto instaliacijos pertvarkymo darbams, agentė susierzino.

"Jūs čia iš radijo stoties skambinate? Nesupratau klausimo. Kas gali duoti garantijas dėl vandens? Bet kada kokie nors vamzdžiai gali trūkti", – rėžė moteris.

Išgelbėjo silikonas

Patikinus, jog klausinėjama ne iš kvailo smalsumo, o mėginant išsiaiškinti, kokius darbus atliko vadinamieji remontininkai, paaiškėjo, jog santechnikos diagnostika užsiėmė agentės dėdė, turintis supratimą apie vamzdžius.

"Ne, ne iš džiakuzi bėga, iš dušo bėgo. Santechnikas aptiko, jog tarp stiklo, duše nebuvo šluotelės. Jūs dirbat ne tą darbą ir nežinote, kas yra dušo šluotelė? Ant stiklo apačios nebuvo šluotelės. Žmonių yra įvairių. Ir nelabai tvarkingų. Maudantis vanduo prabėgdavo. Užtepėme silikonu. Ten buvo tarpelis iš dušo", – aiškino agentė.

Įmonės atstovė patikino, jog šiame name paromis nuomoja du butus ir aiškino, jog tokios veiklos nedraudžia jokie įstatymai.

Saisto metinė sutartis

Paaiškėjo, jog buto savininkas Svajūnas Puodžius žino tik tiek apie savo brangų nekilnojamąjį turtą, kiek pasakojo nuoma užsiimanti agentė.

"Butas išnuomotas metams. Yra sutartis. Nei nutrauksi, nei paliksi. Juk terminuota sutartis, sankcijos numatytos. Tiesą sakant, nemalonu visa tai. Skambino man žmonės, gyvenantys kaimynystėje, išsakė priekaištus. Tačiau bute šiuo metu šeimininkauja agentūra, ji turėtų sutvarkyti šiuos dalykus. Skambino agentė, diskutavome ir su ja. Kadangi turiu supratimą apie techninius dalykus, teks pasiimti savos įmonės technikus ir važiuoti, žiūrėti, kas ten dedasi. Tik manęs paties bet kada į tą butą neįleidžia", – tikino išskirtinio būsto savininkas.

Palangoje įsikūręs vyras pripažino, kad viršutiniame aukšte esantys apartamentai nukentėjo ir dėl statybininkų broko.

"Pučiant pietų vėjui, vanduo sunkiasi pro balkono duris. Ir kaimynas vargsta. Būna, kad patvinsta net. Agentė tikino, jog pasitaiko netvarkingų nuomininkų. Bet ji tikino, jog sutvarkė viską", – teigė vyras.

S.Puodžius prisiminė ir kitą atvejį, kai kaimynės vaikas pro stogą įsiropštė į balkoną ir, išdaužęs stiklą, susirangė pamiegoti jo bute.

"Visuomenė nėra geranoriškai nusiteikusi. Kartais kyla minčių parduoti butą ir net neturėti reikalų su visu tuo. Skambino trečią nakties man kaimynė, o man beliko ją guosti. Juk negaliu aš naktį lėkti į Klaipėdą. Teks kalbėti su agente ir visa tai išspręsti", – patikino prabangaus būsto savininkas.

GALERIJA

  • Įspūdis: trumpalaikei nuomai skirtas butas įrengtas taip, kad pagrindiniu jo akcentu tampa sūkurinė vonia, o iš lovos galima stebėti besimaudantįjį duše.
  • Lašai: po užliejimų surūdijo gyventojų šviestuvai.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pataisysiu,

Vilnietei zala padaryta ne už 30tukstanciu eurų,bet už 60tukstanciu eurų..

Nesupratau,

Kas čia yra keisto, kodėl moteris su dviem vaikais negali išsinuomoti butą iš tetos? O, kad siautėja žmonės issinuomave prabangius butus, rodė ir TV,kur moteriai nuomininkai padarė žalos už 30tukstanciu eurų.Ka kenčia gyventojai šalia tokių butų,sunku apsakyti.Butinai turi būti padaryta tvarka šiame versle.

Idomu

Keista, kad tik jai bega tas vanduo.....iki tol matomai nebego., jeigu neskaiteme spaudoje. O ir ponia , galinti su dviem vaikais nuomotis buta centre, siame prestiziniame name.... ir dar pasiviesinti su fotografijomis......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS