Apsnigti automobiliai kelia pavojų | KaunoDiena.lt

APSNIGTI AUTOMOBILIAI KELIA PAVOJŲ

Klaipėdiečiai pastebi, kad dalis vairuotojų žiemą nevalo savo automobilių, ant kurių stogų susidaro ne tik sniego, bet ir ledo sluoksnis. Negana to, vairuotojai nenusivalo ir automobilių valstybinių numerių, šviestuvų. Tokie žmonės rizikuoja sukelti eismo įvykį, kadangi sniegas nuo mašinos stogo gali nukristi ant kitų mašinų priekinių stiklų.

Šilutės plente gyvenantis klaipėdietis Linas atkreipė dėmesį į automobilių aikštelėje stovinčius apsnigtus automobilius. Anot vyro, kai kurie vairuotojai valo tik priekinius stiklus, o ant stogo susidariusi sniego lavina – paliekama.

„Kadangi pats esu vairuotojas jau 20 metų, man pro akis nepraslysta tai, ką kasdien matau. Nesvarbu, koks vairuotojų amžius, visi elgiasi panašiai – per skubėjimą jie nusivalo tik tam tikras automobilio dalis, o ant mašinos stogo susidariusią sniego laviną palieka. Yra buvę atvejų, kai nuo kitos mašinos kritęs sniegas tik per plauką nesukėlė avarijos, vairuotojas vos spėjo suvaldyti automobilį“, – pasakojo Linas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnų duomenimis, Kelių eismo taisyklių (KET) devintame punkte nustatyta, kad eismo dalyviai privalo laikytis visų būtinų atsargumo priemonių, nekelti pavojaus kitų eismo dalyvių, asmenų ar jų turto saugumui bei aplinkai.

KET 15-ame punkte nustatyta pareiga vairuotojui prieš pradedant važiuoti įsitikinti, ar transporto priemonė tvarkinga, t. y. vairuotojas turi įvertinti ir tai, kad atitinkamomis oro sąlygomis ant transporto priemonės gali formuotis ledas, kuris gali sukelti pavojų kitiems eismo dalyviams, ir imtis priemonių galimam pavojui pašalinti.

Taip pat transporto priemonių vairuotojams galioja reikalavimas, kad transporto priemonė turi būti techniškai tvarkinga, kad veiktų visi jos elementai.

„Pasak pareigūnų, sniegas neturi uždengti automobilio išorinių šviesos prietaisų, atšvaitų, valstybinio numerio ženklų, skiriamųjų ženklų ir duodamų signalų, taip pat neturi bloginti matomumo vairuotojui“, – teigė Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Užfiksavus tokio pobūdžio pažeidimą ir įvertinus visas konkretaus atvejo aplinkybes, gali būti taikoma administracinė atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio septintą dalį. Numatoma bauda – nuo 10 iki 12 eurų, taip pat gali būti skiriama ir žodinė pastaba.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nebėr kantrybės

Nemažesnį pavojų kelia nevalyti keliai ir šaligatviai.

As

Furistai tai tikrai problema. Skraidantys ledo gabalai labai pavojingi, bet minkštas sniegas nuo lengvo automobilio - nieko baisaus. Nereikia lįsti į užpakalį, laikytis distancijos ir jokių problemų

Ramus

Man apsnigtos masinos kieme nedaro jokios baimes... Grazu, ziema....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS