Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama | KaunoDiena.lt

ATŠILUS ORAMS VIEŠOSE VIETOSE LESINTI PAUKŠČIUS DRAUDŽIAMA

Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas, pagal nustatytą tvarką draudžiama šerti be priežiūros paliktus, bešeimininkius, laukinius gyvūnus viešosiose, bendrojo naudojimo vietose ar patalpose, daugiabučių gyvenamųjų namų balkonuose, draudžiama tuo tikslu mėtyti maistą, jo likučius iš balkonų ar pro langus.

„Vandens paukščius galima lesinti vandens telkinių pakraščiuose, šiems pasidengus ledu. Kitus laukinius sparnuočius, išskyrus balandžius, galima lesinti tik žiemą, tinkamu lesalu, jei tam tikslui įrengiamos ir prižiūrimos lesyklėlės bei nepažeidžiamos kitų asmenų teisės ir teisėti interesai“, – aiškino L. Lapinskas.

Nustačius pažeidimą, taikomos Administracinių nusižengimų kodekso numatytos sankcijos – bauda nuo 30 iki 120 eurų.

Neretai paukščius lesinti mėgstantys žmonės tai daro šalia gyvenamųjų daugiabučių ar net iš savo balkonų.

Neatsakingai maitinant paukščius, gali atsirasti lizdų visai šalia daugiabučių, tačiau vėliau jų panaikinti gali ir nepavykti, kadangi, pagal gyvūnus saugantį įstatymą, draudžiama tyčia naikinti arba pažeisti laukinių paukščių lizdus ir kiaušinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

OK, lęsinsiu neviešose vietose. Bet lesinti karveliu man niekas neuždraus.

:)))

skraidanciu sikunu augintojai tuoj puola kates... nesdinkites i vienkiemius ir auginkit nors po 1000 sikunu

Pil.

Turėtų būti negalima ir valkatas kates maitinti.Jos yra taip pat parazitų nešiotojos ir aplinkos teršėjos.O kas jas labai myli tai namuose tegul augina ir myli o ne po balkonais svetimais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS