Biržos tiltui būtinas kapitalinis remontas | KaunoDiena.lt

BIRŽOS TILTUI BŪTINAS KAPITALINIS REMONTAS

Biržos tiltui reikalingas kapitalinis remontas. Pasak specialistų, dar pernai buvo parengtas tilto tvarkybos darbų projektas. Nors tiksli darbų pradžia kol kas neatskleidžiama, pranešama, kad, jiems prasidėjus, tiltas nebūtų profilaktiškai kilnojamas.

Dar vasarį tuometis uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis nurodė, kad šiemet planuojama pradėti ir per dvejus metus pabaigti šio tilto remonto darbus.

Numatoma sutvarkyti prietilčius ir tilto dangą, atnaujinti konstrukcijas, perdažyti turėklus ir apšvietimo stulpus, taip pat įdiegti naują pakėlimo automatiką.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vidmanto Paliako, pagal rangos sutartyje numatytų pakeliamųjų tiltų kilnojimo sąlygas, kiekvienam tiltui profilaktinį pakėlimą šiltuoju sezonu preliminariai reikia atlikti 12 kartų per metus.

„Kadangi 2023 m. balandį buvo nutarta atlikti Pilies tilto profilaktinį pakėlimą du kartus, Biržos tilto profilaktinį pakėlimą yra planuojama atlikti šiemet gegužės pradžioje. Dėl šių tiltų kėlimo mechanizmų skirtingos technologijos rangovai, atliekantys Klaipėdos miesto tiltų ir viadukų priežiūrą, rekomendavo Biržos tilto perdangų pakėlimą planuoti nusistovėjus šiltesniam orui (darbai vykdomi nakties metu)“, – sakė pašnekovas.

Taip pat jis pažymėjo, kad šiais metais planuojamų Biržos tilto remonto darbų metu techninės priežiūros darbai bus sustabdyti (tiltas nebus kilnojamas).

„Remiantis 2020 m. Biržos tiltui atliktos ekspertizės ataskaita, šiam tiltui reikalinga atlikti kapitalinį remontą, todėl 2022 m. buvo parengtas techninis darbo ir tvarkybos darbų projektas“, – paaiškino V. Paliakas.

Avarinės būklės tiltų ir viadukų Klaipėdoje šiuo metu nėra.

„Pilies tilto remontas buvo atliktas 2014–2015 m. Kitiems Klaipėdos miesto tiltams ir viadukams (Klaipėdos miesto savivaldybė iš viso prižiūri 16 vnt.) kasmet yra atliekami einamieji remonto darbai (atsižvelgiant į gautą finansavimą). Kiekvieno jų patikros yra atliekamos kartą per mėnesį, fiksuojamos pastabos“, – teigė V. Paliakas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

gruivesiai tuoj bus

Dar daugiau neršiškio autobusai lakstys po 25t tai tikrai gali griūt, turi apribot greiti ir tikrint kasdien kas kokiu greciu lekia, ir dar naujieji ponai su savo kompensacinem elektrinem zuja ir užkemša visa eisma Tiltu gatveje

KAZYS

Kol senamiestį, Biržos tiltą karavanais niokos sunkiasvoris transportas (autobusai) nepadės jokie restauravimo,atstatymo, renovavimo ir t.t. darbai. Von autobusus iš Senamiesčio, baigsis bėdos.

Anonimas

Ir vel reikia milijonu. Nauji biedni zmones miesto soviete pasirupins kaip isvogti musu milijonus. Per 4 metus privalo gerai pavogti kad dgyventu be rupesciu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS