Degančių durpynų smarvė pasiekė Klaipėdą | KaunoDiena.lt

DEGANČIŲ DURPYNŲ SMARVĖ PASIEKĖ KLAIPĖDĄ

Degėsių tvaiką jau jaučia ne tik Šilutės rajono, bet ir Klaipėdos gyventojai. Ši smarvė sklinda iš Kaliningrado srities.

Klaipėdiečiai šią savaitę socialiniuose tinkluose ėmė dalintis žinia, kad degėsių smarvė jiems neleidžia atidaryti langų.

Taikos prospekto 29 namo gyventoja, Debreceno gatvėje, Žvejybos uosto rajono žmonės rašė, kad negali vėdintis namų – iš lauko į būstus veržiasi ne tik nemalonus, bet ir sveikatos sutrikimus galintis sukelti degėsių tvaikas.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas pirmadienį patvirtino – Klaipėdoje jau jaučiamas degėsių tvaikas. Vos prieš kelias dienas jį jautė už kelių dešimčių kilometrų gyvenantys Šilutės rajono gyventojai.

Kol gaisras nebus užgesintas Kaliningrado srityje, problemą jausime ir mes.

Labiausiai tikėtina, kad mus šis tvaikas pasiekė iš Kaliningrado srities, kur dega keli didžiuliai durpynai.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro vadovas Raimundas Grigaliūnas patarė tokiomis dienomis vengti atidaryti langus, nevesti mažų vaikų į lauką. Sportuojantiesiems taip pat patariama susilaikyti nuo judėjimo lauke arba važiuoti ten, kur nesijaučia blogo kvapo.

„Labai smarkiai nerimauti dėl šio degėsių kvapo nereikėtų. Didesnė pavojingų medžiagų koncentracija Klaipėdos nepasiekė, nes nuo gaisro iki mūsų – gana didelis atstumas. Durpyno kvapas – erzinantis. Šilutės rajone, kuris yra kur kas arčiau gaisro vietų, aplinkosaugininkai atliko matavimus. Nei lakiųjų organinių medžiagų, nei kietųjų dalelių viršijimo neužfiksavo. Kol gaisras nebus užgesintas Kaliningrado srityje, problemą jausime ir mes. Klaipėdiečiams labai jaudintis nereikėtų, lietus sumažina tokius kvapus“, – patikino R. Grigaliūnas.

Kaip Kaliningrado srities ugniagesiams sekasi kovoti su gaisru, žinių neturima.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to nedega

dar ir kaip dega. Blogiausiai kad ne tik atvira ugnim bet ir po sluoksniu žemės smilksta. Užgesinti labai sunku.

skiep

Niekas ten nieko negesina,geria samagona.

nedega

Durpynai nedega! Kodel taip meluojama?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS