Dėl šviesoforo miesto centre – rebusas | KaunoDiena.lt

DĖL ŠVIESOFORO MIESTO CENTRE – REBUSAS

Prižiūrėtojai suka galvas, kaip pakeisti eismo organizavimą S.Daukanto ir Herkaus Manto gatvių sankryžoje. Norint tai atlikti, reikia porai dienų išjungti šviesoforus, tačiau siekiama miestiečiams sukelti kuo mažiau problemų.


 

Prižiūrėtojai suka galvas, kaip pakeisti eismo organizavimą S.Daukanto ir Herkaus Manto gatvių sankryžoje. Norint tai atlikti, reikia porai dienų išjungti šviesoforus, tačiau siekiama miestiečiams sukelti kuo mažiau problemų.

Darbai S.Daukanto ir Herkaus Manto gatvių sankryžoje pradėti praėjusią savaitę. Buvo sumontuoti stulpai. Dabar laukiama programos, kuri artimiausiomis dienomis turi būti atsiųsta iš Vokietijos.

Pasak įmonės „Gatvių apšvietimas“ generalinio direktoriaus Algimanto Laurinavičiaus, gavus programą, bus sprendžiama, ką daryti toliau.

„Norint, kad šviesoforai dirbtų, kaip numatyta, reikia pakeisti valdiklį – šviesoforų „smegenis“ ir perprogramuoti. Jei įrenginį pakeisime, kol neturėsime programos, šviesoforai neveiks, o vairuotojams eismo sąlygos pasidarys sudėtingos“, – tvirtino vadovas.

A.Laurinavičius pasakojo, kad sulaukus programos darbuotis reikės dar dvi dienas. Tiek laiko sankryžoje turėtų neveikti šviesoforai.

„Viskas yra sudėtingiau nei atrodo. Reikia išjungti šviesoforus. Tačiau dabar – šventinis laikotarpis. Eismas intensyvus, kiltų rūpesčių. Paprastai tokius darbus atlikdavome šeštadienį ir sekmadienį, tačiau dabar šių dienų nebeliko. Prasidės šventės“, – aiškino vadovas.

Dirbti tamsiu paros metu, anot A.Laurinavičiaus, taip pat negalima.

„Gausime programą ir spręsime, ką daryti. Gal prašysime policijos pagalbos“, – komentavo vadovas.

S.Daukanto ir Herkaus Manto gatvių sankryžoje šviesoforus yra numatyta perprogramuoti taip, kaip Naujojo Sodo, Herkaus Manto ir Liepų gatvių sankirtoje.

Eismas bus sureguliuotas taip, kad vairuotojai galėtų saugiai pasukti į kairę.

Tikimasi, kad iki Naujųjų metų eismo organizavimą Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje pavyks pertvarkyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Norima

Norima pinigus prakišt šiais metais. Eilinis šviesoforas programos nemokam sukurti. Darykit po Naujųjų.

Nuomonė

XXI amžius. Tereikia pastatyti laikinus šviesoforus skirtus kelių remontui ir tiek. Rado problemą.

Sigitas

gavus programą, bus sprendžiama, ką daryti toliau." Tai kam tada reikėjo išvis tais darbais užsiimti. Kitą vertus yra kelio policininkai. Jiems irgi neprošal bus su lazdele eismą reguliuoti, bus praktiką. šviesoforų „smegenis“ ir perprogramuoti.Taip matosi "kad reikia pakeisti valdiklį – šviesoforų „smegenis“ ir perprogramuoti. Jau žmogaus smegenis taip išsiderino, kad nesuvokia ką reikia daryti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS