„DFDS Seaways“ pradės likusių akcijų išpirkimą iš smulkiųjų akcininkų | KaunoDiena.lt

„DFDS SEAWAYS“ PRADĖS LIKUSIŲ AKCIJŲ IŠPIRKIMĄ IŠ SMULKIŲJŲ AKCININKŲ

  • 10

Danijos kapitalo Klaipėdos keltų bendrovė „DFDS Seaways“ kitą savaitę pradės supirkti likusias 1,14 proc. įmonės akcijų iš smulkiųjų akcininkų.

Akcijos bus išperkamos nuo sausio 15-os dienos iki vasario 26-osios, per „Nasdaq“ Baltijos biržą ketvirtadienį pranešė „DFDS Seaways“.

Už vieną akciją siūloma 0,63 euro. Maksimalus perkamų akcijų skaičius – 3,8 mln. vienetų, arba 1,15 proc. visų bendrovės akcijų.

Pagal 2022 metų lapkritį Seimo priimtas Akcinių bendrovių įstatymo pataisas nustatyta, jog daugiau kaip 95 proc. nelistinguojamos įmonės akcijų įsigijęs investuotojas gali reikalauti, jog smulkieji investuotojai privalomai parduotų turimas akcijas.

Keli smulkieji „DFDS Seaways“ akcininkai pernai spalį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui apskundė žemesnės instancijos teismų sprendimus, atmetusius jų ieškinį pagrindinei akcininkei – Danijos bendrovei DFDS – dėl jos pasiūlytos ir jų netenkinančios privalomojo akcijų išpirkimo kainos. Akcininkai siekia, kad būtų panaikintos Klaipėdos apygardos teismo rugpjūčio 1-osios ir Lietuvos apeliacinio teismo rugsėjo 14-osios nutartys, o ieškinio priėmimo klausimas būtų perduotas pirmosios instancijos teismui spręsti iš naujo.

Abu teismai nutarė, kad ieškinys turi būti teikiamas Danijos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Irena.

VMI jau priskaicioja 15 % nuo visos sumos.Taip ne turi buti.Specialiai pakeicia istatyma.Gaila,kak nebuvau paskutineje susirenkime.Reika i teisma paduoti.Yra daug akcininku,kuri nexin,kad reikia moketi GPM.Ir as prisijngiau priu tas,kuri paduoda I teisma.

Brilinga

Ir "verslininkai" nusižengė įstatymui , nes pervedė pinigus į sąskaitą man, nors buvo apskųsta teismui. Pagal įstatymą minimą jųjų , negalėjo to daryti. Bet mūsų teisinėje valstybėje - pavadinsiu jąją teismine - valstybe , nes jei nori kažką daryti įrodyti - vienas atsakymas : kreipkitės į teismą . Nes valstybė išleidžia , didelius pinigus valdančiųjų palankius įstatymus , kurioe galioja trumpą laiką. O jei "verslininkai" vadovavosi Lietuvos įstatymais , ko gi kreiptis į Danijos teismą. Tokiu atveju turėtų pati valstybė į teismą, kad apgintų savo piliečių teises. Valstybė tarnauja didelį kapitalą turintiems .

Brilinga

Taip , mokesčių inspekcija pareikalavo sumokėti už akcijas ir dar daugiau nei 15proc. Būčiau žinojusi, kad taip , būčiau nepardavusi. Verslininkai pagal įstatymą neturėjo man pervesti pinigų net , jei yra kažkas padavęs į teismą . Vėl nusižengė. Būčiau prisijungusi prie tų, kurie padavė į tesmą vagiliukus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS