Egzaminus laiko ne tik abiturientai | KaunoDiena.lt

EGZAMINUS LAIKO NE TIK ABITURIENTAI

Kasmet tarp gausaus būrio gimnazistų brandos egzaminus laiko ir anksčiau vidurinę mokyklą baigę, bet dėl įvairių priežasčių egzaminų nelaikę ar ankstesniais jų rezultatais nepatenkinti jaunuoliai. Per kitą brandos egzaminų sesiją visi norintieji savo žinias galės pasitikrinti Vytauto Didžiojo gimnazijoje, kuri šiems mokslo metams paskirta bazine mokykla.

Bazinei mokyklai paprastai pavedama priimti ir įregistruoti eksternų prašymus laikyti brandos egzaminus, juos organizuoti, surengti brandos egzaminų pakartotinę sesiją, nagrinėti apeliacijas, išduoti brandos atestatus.

2023–2034 mokslo metams šie įpareigojimai tenka Vytauto Didžiojo gimnazijai, iki šiol bazinės mokyklos įpareigojimus vykdė Vydūno gimnazija.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Ilona Milkontė teigė, kad kasmet bazine mokykla paskiriama vis kita miesto mokykla.

„Bazinė mokykla, tai yra tas centras, kuriame egzaminus laiko eksternai ar užsienio šalies baigiamosios klasės mokiniai, arba likviduotos mokyklos mokiniai. Į bazinę mokyklą egzaminų laikyti atvyksta žmonės iš visos apskrities. Be to, bazinėje mokykloje vienintelėje vyksta pakartotinė egzaminų sesija“, – teigė I. Milkontė.

Šiais metais pagrindinėje ir pakartotinėje sesijoje Klaipėdoje anglų ir lietuvių kalbų egzaminus laikė po 13 eksternų, rusų kalbos egzaminą – 1 kandidatas, istoriją – 8, biologijos – 13, fizikos – 3, chemijos – 2, informatikos – 2, geografijos – 6, o matematikos egzaminą laikė net 38 eksternai.

Ir nekeista, nes pernai matematikos egzamino rezultatai Klaipėdoje buvo ypač prasti, jo neišlaikė net 39,4 proc. kandidatų (Lietuvoje neišlaikiusiųjų vidurkis pernai siekė 35 proc.).

Tačiau eksternai kartais nustebina ir labai puikiais rezultatais. Pavyzdžiui, 2021 m. Klaipėdoje buvo atvejis, kai eksternas, laikęs valstybinį matematikos egzaminą, gavo patį aukščiausią įvertinimą – 100 balų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS