Gelbėtojų atranka – baseine | KaunoDiena.lt

GELBĖTOJŲ ATRANKA – BASEINE

Klaipėdos „Gintaro“ baseine vyko pirmosios gelbėtojų grupės plaukimo įgūdžių vertinimas. Netrukus vyks šios grupės apmokymai.

Anot „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, iš viso dalyvavo apie 40 plaukikų, daugiausia – vaikinai.

„Pirmoji gelbėtojų atranka – plaukimo įgūdžių vertinimas. Dalyvavo apie 40 gelbėtojų. Atrinkome pirmą grupę apmokymams. Gegužės 12 d. vyks antros grupės įgūdžių vertinimas“, – trumpai informavo pavaduotojas.

Plaukikų būta įvairių, visų rezultatai – gana geri. Didžiąją gelbėtojų dalį sudaro senbuviai, ne vienerius metus dirbę Klaipėdos paplūdimiuose. Tačiau tiek naujokams, tiek senbuviams kasmet būtina visas žinias atnaujinti.

Bendras lygis geras.

„Kaip ir visada, yra gerai plaukiančių, yra ir silpnai plaukiančių. Įvairiai. Bet bendras lygis geras. Kaip įprasta, daugiau vaikinų, bet, aišku, laukiame ir merginų, kad registruotųsi. O šiaip viskas gerai praėjo, pirma grupė jau sudaryta apmokymams“, – pasakojo A. Siakki.

Pirmąją grupę sudaro 35 būsimi gelbėtojai, antrąją, atsižvelgus į apmokymų rezultatus, sudarys 30–35 gelbėtojai.

A. Siakki ragina nebijoti registruotis ir merginas, nes jos dirba ne prasčiau už vaikinus ir taip pat gali pasiekti puikių rezultatų.

Įgūdžių vertinimas „Gintaro“ baseine vyko keturias valandas.

Visa gelbėtojų komanda bus atrinkta iki sezono pradžios – birželio 1-osios. Gelbėtojai darbuosis Smiltynėje, Melnragėje, Giruliuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Baltijos jūra žiauri

labai greitai įtraukia pas save, kelis kartus pajutau tai, čiut išplaukiau

Ypac gerai

lietuvaiciai gelbeja tuos,kas jokios pagalbos nepraso!

Anonimas

Atėjau paplaukioti, kai baseine bebuvo kokie 20 kandidatų. Sakyčiau pusė jų buvo vidutiškai plaukiantys, dalis jų tikrai nėra plaukimo sportavę. Bent man taip pasirodė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS