Ima ryškėti naujųjų Klaipėdos kapinių vieta | KaunoDiena.lt

IMA RYŠKĖTI NAUJŲJŲ KLAIPĖDOS KAPINIŲ VIETA

Klaipėdos savivaldybės valdininkų pasitarime buvo aptarta potenciali naujųjų kapinių vieta – Glaudėnų teritorijoje. Galutinis sprendimas dar nebuvo priimtas, tačiau šis pasiūlymas sulaukė itin daug dėmesio.

Tikimasi, kad po ilgų svarstymų pagaliau pavyks atrasti tokią vietą, kuri keltų mažiausiai vietos gyventojų pasipriešinimo.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, dar nereikėtų sakyti, kad vieta šimtu procentų rasta.

"Aptarta vieta buvo Glaudėnai, kuri yra viena potencialių vietų. Nesakyčiau, kad jau eureka, rastas sprendimas ir jau tikrai bus ta vieta, bet kad ji šiandien pagal visus parametrus turėtų kelti mažiausiai pasipriešinimo ir nepatogumų, tikrai prie to artėjame. Apibendrintai pasakyčiau, kad ieškomi ir svarstomi visi variantai, kurie kiek įmanoma mažiau keltų žmonių, gyvenančių gretimose teritorijose, ažiotažą", – teigė uostamiesčio meras.

Ieškomi ir svarstomi visi variantai, kurie kiek įmanoma mažiau keltų žmonių, gyvenančių gretimose teritorijose, ažiotažą.

Jo teigimu, svarbu nepasiduoti karštoms emocijoms ir ieškoti svarių argumentų, kodėl viena ar kita vieta galėtų būti tinkama. Tik tokiu būdu darbai pamažu ims judėti.

"Labai tikiuosi, kad toje galutinėje sprendimo stadijoje lems argumentai, faktai, reikalingi saugikliai ir garantijos, o ne emocijos. Kai pradėsime kalbėti faktų, argumentų ir aiškių garantijų kalba, tada turėtų nugalėti racionalūs argumentai, sveikas protas, o ne karštos emocijos ir išankstinė tvirta nuostata – bet kur,  tik ne prie mūsų", – nurodė pašnekovas.

Kada bus priimtas galutinis sprendimas, dar neaišku. Tačiau viliamasi, jog tai padaryti pavyks kuo greičiau.

"Sakyčiau, kad ties Glaudėnais reikėtų koncentruoti dėmesį ir diskusiją su rajono valdžia, bet galutinis sprendimas bus tada, kada bus sutarta, ir pradėsime įgyvendinimą. Nedrįsčiau įvardinti konkrečios datos, bet, be abejo, kuo anksčiau turėsime sprendimą, tuo greičiau galėsime pradėti visus infrastruktūrinius paruošimus ir sprendimus", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Chi

Darbėnuose kapinės antroje pusėje kelio nuo gyvenamų namų ir niekas dėl to nepanikuoja. Reikia bijoti gyvų, o ne mirusių. Amen!

Gyventoja

Padarysime viską, kad to nebūtų! Rengsime piketus, rinksime parašus, bet ti taip nepaliksime

Glaudenai

Glaudenu sąvartyno naudotojai, Klaipėdos m užvertė ten buvusias senas kapinaitės kurių pl. buvo. apie 20 arų. Ilsisi mūsų protėviai užpilti apie30 metrų šiukšlėmis, gėda būtų Glaudenuose rengti kapinės nei amžinus mūsų protėvių atminimo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS