Ketinama nugriauti sporto salę Pilies gatvėje | KaunoDiena.lt

KETINAMA NUGRIAUTI SPORTO SALĘ PILIES GATVĖJE

Jau kitais metais turėtų nebelikti sporto salės Pilies gatvėje. Jos vietoje bus praplėsta automobilių stovėjimo aikštelė, atsivers vaizdas į piliavietę. Salė esą yra avarinės būklės ir į ją investuoti neapsimoka.

Prieš devynerius metus miestui sporto salę Pilies g. 2A perdavė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Po rimtesnio remonto 2013 m. salę vėl pradėta naudoti, joje iki pat šio lapkričio treniravosi ir varžėsi tinklininkai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patvirtino, kad kitais metais šios salės nebeliks, ją planuojama nugriauti, o sutvarkius teritoriją praplėsti greta esančią automobilių aikštelę.

Jei salė būtų buvusi geros būklės, niekas jos nebūtų griovęs.

Tai numatyta detaliajame plane.

"Toks objektas miestui, aišku, reikalingas, bet pastatas yra avarinės būklės, laiptinės siena sutrūkusi, reikėjo keisti dujinį katilą, bet to nebedarėme, nes buvo kiti planai, nusprendėme statinį griauti. Nuomininkai buvo įspėti ir šį mėnesį jie išsikraustė. Jei salė būtų buvusi geros būklės, niekas jos nebūtų griovęs. Tačiau paskaičiuota, kad reikia dešimčių tūkstančių eurų jos remontui, todėl nuspręsta neinvestuoti", – teigė V.Švedas.

Valdas Švedas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kiek kainuos nugriauti salę, dar neaišku, kol kas viskas – tik projektavimo stadijoje. Suma paaiškės po rangos darbų pirkimo.

Keturių aukštų sporto salės pastatą nugriauti planuojama iki kitų metų vasaros.

Aplinkiniams gyventojams teks laikinai susitaikyti su triukšmu ir didesniu dulkių kiekiu, atsirasiančiu ardant konstrukcijas.

Teigiama, kad nugriovus pastatą atsivers vaizdas į piliavietę, bus išlaikytas teritorijos vientisumas, vieta taps patrauklesnė gyventojams bei miesto svečiams.

Greta esančios automobilių stovėjimo aikštelės plotas yra per 3 tūkst. kv. m, ją numatyta išplėsti dar 1,1 tūkst. kv. m.

Įrengus aikštelę, bus pasodinta iki metro aukščio kalninių pušelių, kitų medžių atsisakyta, kad jie neužgožtų vaizdo į piliavietę.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Memellander

Jau seniai buvo žadėta tą Sovietinį pastatą nugriauti ,vėluojama keli metai . Gerai , atsivers pietinis Piliavietės vaizdas .

Zinau

Naujam kvartalui ruošia aikštele:)

nuzmogejamas

Viska griaunam pinigus plaunam,protingi randa kam panaudoti ir dar pelna gauna,musu sukciai tik viska griauti,ar mes tokie turtingi kad viska paleidziam vejais,remonta padarius galima daug kam dar panaudoti,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS