Klaipėda įgyvendino ne visus planus | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDA ĮGYVENDINO NE VISUS PLANUS

Iš visų pernai numatytų įgyvendinti Klaipėdos savivaldybės strateginio veiklos plano priemonių į priekį tikslo link nepajudėjo beveik penktadalis. Nemažai priemonių nevykdoma socialinių reikalų, sveikatos, miesto konkurencingumo, patrauklumo ir verslumo skatinimo srityse.

Penktadienį Klaipėdos miesto taryba pritarė 2013–2020 m. Strateginio veiklos plano įgyvendinimo 2014-ųjų ataskaitai.

Pernai uostamiestyje buvo atlikta arba pradėta vykdyti 79 proc. visų numatytų priemonių. Ne vienam uostamiesčio politikui kliuvo tai, kad likusi plano dalis, sudaranti beveik penktadalį visų suplanuotų priemonių, kol kas nepradėta vykdyti.

Dauguma priemonių, kurios per praėjusius metus taip ir nepajudėjo iš pradinio taško, apima sveikatos, sporto, socialinės atskirties mažinimo, palankesnių sąlygų verslui kūrimo bei miesto konkurencingumo ar patrauklumo didinimo klausimus.

Minėtu planu miestas buvo pasirengęs vykdyti įvairių programų. Žadėta daugiau dėmesio skirti vaikų socialinei globai, suaugusiųjų švietimui, tobulinti mokinių ugdymo procesą, suteikti daugiau galimybių sportuoti.

Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėjos Indrės Butenienės teigimu, šie planai bus įgyvendinami vėliau, nes dabar laukiama, kol bus galima teikti paraiškas valstybės ir ES fondų, programų bei kitoms lėšoms gauti.

Kelio finišo tiesės link dar skintis nepradėjo ir planai gerinti miesto infrastruktūrą. Rengiant planą buvo užsibrėžtas tikslas daugiau dėmesio skirti Klaipėdos nuotekų valymui, naujai įvertinti miesto šilumos ūkį, rengtis diegti atsinaujinančius šaltinius, iškelti aukštos įtampos oro liniją.

Pernai tik planu liko ir pietinių miesto rajonų gyventojų viltys, kad bus įrengta daugiau automobilių stovėjimo aikštelių.

Realių veiksmų nebuvo imtasi ir siekiant tobulinti miesto turizmo sektorių bei skatinti vidutinio ir smulkiojo verslo plėtrą mieste.

ES pinigų laukia ir daugiau priemonių, tačiau I.Butenienė patikino, jog patys svarbiausi projektai, kuriems buvo numatyta gauti europinių lėšų, yra vykdomi. Anot jos, nevertėtų dramatizuoti šiuo metu susidariusios padėties.

„Atliekama maksimaliai tiek, kiek galima“, – patikino savivaldybės darbuotoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Daiva

Neturi mūsų miestas GASPADORIAUS (ŠEIMININKO),todėl taip ir atrodome.

Rasa

Ka gali pasiekti muzikantas.Kiekvienas turi dirbti savo darbus,dziazo festivaliai tralivaliai neves miesto i prieki.

Nojus

Liūdna matyti stagnuojantį miestą. Porą metų nebuvau jame ir ką tik grįžęs nusivyliau- jokio judesio pirmyn, gatvės apytuštės, namų fasadai centre keliasdešimt metų atnaujinimo neregėję, pilka, nyku... Bet užtat galime didžiuotis "supermiesto" titulu, džiazo bangomis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS