Klaipėdiečiai pasipiktino vežėjų paliktomis srutomis | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI PASIPIKTINO VEŽĖJŲ PALIKTOMIS SRUTOMIS

Mokyklos gatvės gyventojai rauko nosis – žaliųjų atliekų surinkėjų automobilis paskui save gatvėje paliko srutų dvoką. Žmonės klausia, gal reikėtų tvarkytojus priversti nuplauti užterštas gatveles?

Mokyklos gatvės rajone žaliosios atliekos išvežamos trečiadieniais.

Tačiau po tokios švarinimosi akcijos gyventojai netveria pykčiu.

„Kaip trečiadienis ir žaliųjų atliekų išvežimo diena Mokyklos rajone, taip esame apipilami srutomis. Sustojusi klausiau vežėjų, kodėl pila srutas ant gatvės? Jie tik pagūžčiojo pečiais. Pravažiavau Zanavykų ir Varnių gatvėmis, abi – dėmėtos. Jei jau nesugeba nepilti, tai tegul plauna gatves po kiekvieno išvežimo, nes siaubingai dvokia. Ką, beje, praėjusį kartą ir padarė“, – skundėsi vietiniai.

Žaliąsias atliekas šiame rajone išveža įmonė „Ecoservice“.

Dienraštis kreipėsi raštu į bendrovę. Buvo klausiama, ar įmonė ketina nuplauti gatves.

„Atsiprašome gyventojų už patirtus nepatogumus. Žaliųjų atliekų konteineriai yra skirti žaliosioms atliekoms, pavyzdžiui, žolei, lapams, susmulkintoms šakelėms, į juos negalima pilti skystųjų atliekų. Vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje į konteinerius gyventojai sumeta pūvančius obuolius, kriaušes, kurie susispaudžia, todėl susikaupia daug sulčių, kurios aptarnaujant konteinerius kartais išteka. Esame numatę, kad taip įvykus, grindinį nuplauname. Praėjusį trečiadienį išsiliejus sultims minimos Mokyklos, Zanavykų ir Varnių gatvės Klaipėdoje taip pat buvo nuplautos. Papildomai atkreipėme darbuotojų dėmesį į šią problemą“, – sakė „Ecoservice“ atliekų surinkimo verslo direktorė Daiva Skrupskelienė.

Klaipėdos savivaldybė taip pat kreipėsi į šią bendrovę, pranešdama, kad yra gyventojų skundas.

Už tvarkos ir švaros taisyklių nesilaikymą gresia administracinė atsakomybė.

Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnis byloja, kad savivaldybių tarybų patvirtintų tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų.

Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.

GALERIJA

  • Klaipėdiečiai pasipiktino vežėjų paliktomis srutomis
  • Klaipėdiečiai pasipiktino vežėjų paliktomis srutomis
Klaipėdos savivaldybės tinklalapio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nerašinėkite nesamonių

Sultys pasidaro nuo bet kokių žaliųjų atliekų, kurios ilgai kaupiamos, nes konteineriai visiems vienodo dydžio. Mažų ir didelių sklypų turėtojams.

Klaipėdietė

Kad mano nuomonė iš mašinos kažkoks tepalas bėga kaip trečiadieniais pravažiuoja taip ir kaip juodos dėmės ten ne nuo vaisių skystis

Tam AK

Kvaily, tos kompostinės yra kenkėjų vilioklės. Jei mėgsti besikuičiančias žiurkes, pasistatyk ją savo svetainėje. Akivaizdu, kad sklypo tui neturi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS