Klaipėdiečiai skuba mėgautis žiema | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI SKUBA MĖGAUTIS ŽIEMA

Žiemai persiritus į antrą pusę, klaipėdiečiai skuba mėgautis žiemiškomis pramogomis. Nors pagrindinis traukos centras – vadinamasis I. Simonaitytės kalnas, tačiau yra ir daugiau panašių vietų, kur galima linksmai praleisti laiką.

Po didžiųjų metų švenčių, ypač, kol neištirpo sniegas, klaipėdiečiai ieško, kur praleisti laiką čiuožinėjant nuo kalvų.

Vadinamasis I. Simonaitytės kalnas, esantis pietinėje miesto dalyje, tarp daugiabučių, viena tų vietų, kuri pritraukia gyventojus iš įvairių miesto rajonų.

Čia susirenka ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

„Gyvename toliau nuo čia, bet atvažiuojame vis dažniau pačiuožinėti. Svarstėme, kad čia būtų gera gyventi, kadangi graži vieta pasivaikščiojimams, o ir vaikams pramoga prie pat“, – vieta susižavėjęs pasakojo klaipėdietis.

Viena mergina, pirmą kartą apsilankiusi ant I. Simonaitytės kalno, pasakojo, kad apie šią vietą sužinojo miesto kavinukėje, kurioje aptiko sudarytą „Klaipėdos žiemos žemėlapį“.

„Kavinėje tarp lankstinukų radau „Klaipėdos žiemos žemėlapį“, kuriame buvo surašytos žiemiškos pramogos, viena jų – čiuožinėti nuo I. Simonaitytės kalno, todėl nusprendžiau išmėginti“, – teigė klaipėdietė.

Visiems gerai žinomas kalnas nėra vienintelis mieste, gyventojai taip pat važiuoja pačiuožinėti prie jūros kopomis ar suranda visai netikėtų nuokalnių.

Viena tokių – pernai atidarytame Sakurų parke esantis viešasis tualetas, o tiksliau apsnigtas jo šlaitas, netikėtai tapęs vaikų pamėgtu kalneliu.

Nors uostamiesčio gyventojai ir turi vietų čiuožinėjimui nuo kalvų, kai kurie klaipėdiečiai pasigenda slidinėjimo trasų.

Klaipėdos rajone, Utrių kaime, įkurta vienintelė tokia slidinėjimo trasa pajūryje.

Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorė Romena Savickienė teigė, kad artimiausiu metu mieste įrengti slidinėjimo trasos neketinama dėl vietos trūkumo.

„Kiek žinau, įrengti slidinėjimo trasą Klaipėdoje nėra planuojama, kadangi nėra tam tinkamos erdvės“, – teigė R. Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Žemaitis

Melnragės, Girulių miškai, trūksta trasų?

traukite valtis

galėsite pasidžiaugti pavasariu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS