Klaipėdiečių vairuotojų skundai nuslopo | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIŲ VAIRUOTOJŲ SKUNDAI NUSLOPO

Uostamiesčio vairuotojams reikėjo laiko, kad priprastų prie naujo eismo reguliavimo Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje. Prižiūrėtojai kelis kartus koregavo šviesoforų darbą.


 

Uostamiesčio vairuotojams reikėjo laiko, kad priprastų prie naujo eismo reguliavimo Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje. Prižiūrėtojai kelis kartus koregavo šviesoforų darbą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, pastebėjimų dėl naujo eismo reguliavimo Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje buvo daug ir įvairių. Vienoje iš paskutinių gautų pastabų nurodyta, kad skirta per mažai laiko važiuoti iš vienos S.Daukanto gatvės pusės į kitą.

"Pakoregavome šviesoforo darbą. Pailginome išvažiavimo iš S.Daukanto gatvės trukmę penkiomis sekundėmis. Dabar laikas važiuojant visomis kryptimis yra vienodas. Vairuotojų atsiliepimų jau nebesulaukiame", – tvirtino vadovas.

Taip pat ant šviesoforų, kurie reguliuoja eismą Herkaus Manto gatvėje, žalių signalų nupieštos rodyklės, reiškiančios, kad galima važiuoti tiesiai ir sukti į kairę.

"Kai kurie vairuotojai nesuprasdavo, kas vyksta. Dega žalias šviesoforo signalas, o jie nesuka į kairę. Laukia. Dabar viskas bus aiškiau", – komentavo direktorius.

Eismo reguliavimas Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje pakeistas sausio pradžioje. Šviesoforai suderinti taip, kad būtų paprasta ir saugu pasukti į kairę iš Manto gatvės.

Žalias įrenginio signalas šioje arterijoje dega vienai krypčiai, kitai – raudonas.

"Reikia laiko, kol vairuotojai pripras prie naujo reguliavimo. 20 metų šviesoforas veikė vienaip, o dabar – kitaip", – pabrėžė vadovas.

Šiek tiek pakoreguotas ir eismo reguliavimas Naujojo Sodo, Herkaus Manto ir Liepų gatvių sankryžoje. Iš Liepų gatvės važiuojantiems automobiliams ilgiau degs žalias signalas.

"Iš šios pusės važiuoja daug automobilių. Be to, jiems pasukti į dešinę trukdė pėstieji. Todėl pailginome važiavimo trukmę", – komentavo direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Sunku ka nors padaryti gerai, kai nera kam, specialistu Klaipedos savivaldybes administracija tai neturi.

kita vaiuotoja

pakoregavo - ir viskas daugmaz gerai dabar, neburbuliuokit...

vairuotoja

nesiskundžia, nes kai kam ir dirbti reikia, nes nedirbant atlyginimas nekapsi, priešimngai nuo valdininkų. o nuomonė dėl šviesoforų "pagerinimo" ir tariamo pererguliavimo- įspūdis, kad kažkam reikėjo prastumti šį projektą ar pinigėlius praplauti, o palaikantieji užsqakymą neliko nuskriausti. KLAIPĖDOJE KAŽKAIP NUOLAT: PADARO NAUJOVĘ, sukuria KAMŠČIUS, po to aiškina, kad tai neišvengiama.nesąmonių muziejus ir durnių laivas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS