Klaipėdoje svarstys apie modernesnio dviračių skaičiuotuvo įsigijimą | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE SVARSTYS APIE MODERNESNIO DVIRAČIŲ SKAIČIUOTUVO ĮSIGIJIMĄ

Vėl sugedo dviračių skaičiuotuvas, esantis prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro. Kadangi skaičiuotuvo remontas kainuotų brangiau už naują įrenginį, svarstoma pastatyti modernesnį, kuris skaičiuotų ne tik dviračių, bet ir paspirtukininkų bei pėsčiųjų srautus.

Klaipėdoje yra įrengti du skaičiuokliai, fiksuojantys pravažiuojančius dviratininkus. Abu jie dar veikia, tačiau, anot specialistų, kokybė – ne tokia gera, kaip prieš dešimtmetį.

„Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius Gintaras Neniškis sakė, kad neveikia tam tikros detalės ir įrenginiuose esantys LED’ai taip, kaip turėtų.

„Realiai jis veikia, jeigu pasižiūrėtumėte mūsų puslapyje. Pagal skaitiklius matyti, kad pirmadienį buvo pravažiavusios 165 transporto priemonės. Klausėme, kiek kainuotų tokios priemonės remontas, jis atrodo gerokai brangesnis negu naujos priemonės įsigijimas“, – pasakojo G. Neniškis.

Tad šiuo metu laukiama sprendimų ir svarstoma, kiek naujas įrenginys galėtų kainuoti, koks apskritai yra poreikis.

„Dabartinis skaičiuoklis skaičiuoja tik dviračius, bet naudojantis dabartinėmis technologijomis būtų galima skaičiuoti tai, kas yra reikalinga darnaus judumo statistikai – dviračius, paspirtukininkus, pėsčiuosius. Tai tikriausiai padėtų savivaldybei priimti sprendimus dėl eismo organizavimo šitoje miesto dalyje“, – tikino pašnekovas.

Kito dviračių skaičiuotuvo, esančio Taikos prospekte, būklė prastesnė. Tačiau kol kas jo pašalinti nesvarstoma.

„Visada laikomės tokios pozicijos – kol dar veikia, tol veikia. Bandėme pasižiūrėti, kada pastatytas tas skaičiuoklis, jis, ko gero, veikia kokį dešimt metų, per tiek laiko LED’ai susidėvėję, surūdiję, tad per daug kokybės negali tikėtis. Tikimės, bet kokiu atveju, surasti sprendimus ir susitarti su savivaldybe, ar mes šitą skaičiuoklį laikome, ar laukiame, kol kažkas kitas atsiras ir tada jį pakeisime“, – paaiškino G. Neniškis.

Abu skaičiuotuvus Klaipėdos savivaldybė įsigijo pasinaudojusi ES projekto lėšomis, įrenginiai kainavo 49 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Prieš

Siūlau parkomatus nuvalyti nuo purvo, kerpių, samanų , paukščių išmatų . Nuo pastatymo nevalyti . Tuoj jų atrasti nebus galima susilygins su žeme ir purvu. Net bjauru prie tokio ir prieiti ne tik , kad prisiliesti. Pasirodo pinigų - yra ! Tik noro juos panaudoti racionaliai trūksta.

kiek mačiau

dviračiai atsiranda tik Smiltynėj, na dar Melnaragėj ir tik per vasarą ar rudens - pavasario šiltesnėm dienom..Todėl galvoju kad statyt visur dviračių skaičiuotuvus, kuriuos reik pirkt už skolintus pinigus, yra neracionalu. Tokius sprendimus galima priskirt ne prie reikalingumo, o prie vadinamos darbštumo imitacijos, kuomet valstybininkas vengdamas spręst tikrai miestui ar šaliai reikalingus dalykus,ar žinodamas kad jis per kvailas tokiems dalykams, sugalvoja sau va tokius ,,šūdukus". ..Manau ne vienas iš mūsų nuo valstiečių - žaliųjų kadensijos laikų, pastebėjom tokią ,,praktiką'' (ir kurią sėkmingai savo gerovės labui, tęsia dabartiniai valdantieji..) Tiek vietos tarybose, tiek seime ar kitose auštose institucijose.

Dviratininkas

Geriau pabaikite dviračių taką Smiltynėje pagal jūrą iki Jūrų muziejaus ir gal link molo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS