Klaipėdos politikai dėl sutarties su Prancūzijos ambasada dar diskutuos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS POLITIKAI DĖL SUTARTIES SU PRANCŪZIJOS AMBASADA DAR DISKUTUOS

Po viešumoje kilusio erzelio dėl Klaipėdoje pasikeitusios kultūros politikos prieš kitą savaitę vyksiantį miesto tarybos posėdį šie klausimai nagrinėti Kultūros, švietimo ir sporto komitete, kuriame patikinta, jog dėl miesto ir Prancūzijos ambasados sutarties perspektyvų iš esmės dar neapsispręsta.

Pirmadienį būtent dėl sutarties su šia ambasada ir kitų aktualių kultūrinių reikalų į Klaipėdą ketina atvykti kultūros ministras Simonas Kairys.

O iki šio vizito vietos politikai paaiškinti tam tikrų niuansų į Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdį pakvietė už kultūros sritį atsakingą mero pavaduotoją Liną Šukytę-Korsakę.

„Sutartis tikrai nėra nutraukta, ji galioja iki vasario 24 d., o kai ateis vasario mėnuo, tada ir žiūrėsime, diskutuosime. Galutinio sprendimo dėl sutarties dar nėra. Turėsime susitikimą kitą savaitę su darbo grupe, diskutuosime ir žiūrėsime, tada bus aišku“, – kalbėjo L. Šukytė-Korsakė.

Pasiteiravus, ar Prancūzijos ambasada informuota apie sprendimą dėl tarpusavio sutarties perspektyvų, mero pavaduotoja patikino, kad tikrai bus informuota.

„Kalbant apie ryšius su Prancūzija, Klaipėda išties turėjo unikalius ryšius. Mokykloje, kurioje tuo metu teko direktoriauti, vykdavo frankofonijos dienos, ir net Prancūzijos ambasadorius apsilankė filmų aptarime, dalyvavo ir ekonomikos atašė. Tai neįtikėtinos reikšmės ir sudėtingo pradinio įdirbio projektas“, – pastebėjo Kultūros, švietimo ir sporto komiteto narys Edmundas Kvederis.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Sigitas

Kas svarbiausia dėl Klaipėdos miesto ir Prancūzijos ambasados sutarties perspektyvų labai aiškiai yra pareikšta: „Sutartis tikrai nėra nutraukta, ji galioja iki vasario 24 d., o kai ateis vasario mėnuo, tada ir žiūrėsime, diskutuosime. Galutinio sprendimo dėl sutarties dar nėra. Turėsime susitikimą kitą savaitę su darbo grupe, diskutuosime ir žiūrėsime, tada bus aišku“- L. Šukytė-Korsakė. Todėl ir įdomu t.y. tai ir kam ten dėl to anksčiau laiko panyžo politinė partinė subinė, kad dabar reikia dėl to kelti tokias aistras???!!! Matomai tai naudinga tiems kurie įsigeidė dabar kelti savo priešrinkiminius reitingo kartelę!!!

Klpd.

gimiau Klaipėdoje bet tik šiandien išgirdau kad turėjome kultūrinius ryšius su Prancūzija! Per folkloro festivalį - kažkiek turėjom, per džiazo- lygtai irgi..Bet daugiau?!..Įdomu kas iš mūsų pusės taip ,,gerai" bendradarbiavo, kad nei kas matė, nei kas girdėjo?:D) O dabar kai nauja valdžia kažkokiu stebuklu šitą bendradarbiavimą ,,atkapstė'', ir pasakė ,,a' kam reik?" kilo baisus žviegimas?:D) Manau tiek šita vicemerė, tiek Vaitkus gerai ,,išpurtys ''kokia iš to nematomo bendradarbiavimo nauda miestui ir, jeigu-ką, pasiūs visus tuos mėgėjus paskui rusų laivą:D) Kad nep ..ų be reikalo visiem proto ir negaišintų laiko dėl savo asmeninių tikslų..:D)

Stop nepotizmui

Viskas gerai kad yra bendradarbiaujama su kitų šalių institucijomis. Tačiau projektų sąmatos negali būti dengiamos miesto gyventojų pinigais. Tam yra ES fondai, Kultūros tarybos projektai ir pan. Be to kultūrininkai patys turi užsidirbti pinigus savo projektams. Nuomonės dėl projektų kokybės yra skirtingos. Kažkam šokis įsilipus į bulvinius maišus didelis menas, o kitam klumpakojis ant krantinės didesnis menas. Norite kurti menus, darykite tai atviros ir konkurencingos meno rinkos sąlygomis, o ne dankstykitės 'ekspertų' išvadomis. Daugeliui neaktualus jūsų menas, nutolęs ir nesuprantamas paprastam miestiečiui. Tiesiog žmonės net nevaikšto į jūsų renginius. Ir jūs tai žinote. O jei nepatinka miesto valdžios sprendimai, tai jūsų niekas nelaiko šiame mieste.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS