Klaipėdos rajonui – aštuntoji auksinė krivūlė | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS RAJONUI – AŠTUNTOJI AUKSINĖ KRIVŪLĖ

Praėjusią savaitę Vilniuje vykusiame renginyje savivaldybėms jau aštuonioliktą kartą išdalinti svarbiausieji savivaldos metų apdovanojimai – „Auksinės krivūlės“.

Į Klaipėdos rajoną parvežtas jau 8 apdovanojimas: Energetikos ministerija įvertino Klaipėdos rajono savivaldybę už didžiausią šuolį į žaliąją energiją.

„Galvojant apie ateitį, klimato kaitą, visi suprantame, kokie svarbūs į tvarią ateitį orientuoti energetikos projektai ir iniciatyvos. Atsinaujinančių energijos išteklių plėtra yra vienas iš svarbiausių Lietuvos energetikos nacionalinių tikslų. Savivaldybė irgi žengia šiuo keliu: daugėja elektromobilių įkrovimo stotelių, rajone atnaujinome visą apšvietimo tinklą, ir šiuo metu įgyvendiname kitą svarbų projektą – perkame nutolusias saulės elektrines, kurios energija aprūpins ne vieną ugdymo įstaigą“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Modernizuotas apšvietimo tinklas

Klaipėdos rajone šiemet baigtas įgyvendinti apšvietimo modernizavimo projektas. Keisti ne tik seni tinklai, atramos, bet ir šviestuvai – vietoje senų natrio lempų sumontuoti LED šviestuvai, kurie ne tik taupesni, bet ir geriau apšviečia gatvę ar taką tamsiu paros metu.

Apšvietimo modernizacija palietė visas seniūnijas. Seni šviestuvai, atramos ar elektros linijos buvo keičiamos nuo Judrėnų iki Gargždų, nuo Kretingalės iki Priekulės. Modernizacijos metu buvo pakeista daugiau kaip keturi tūkstančiai šviestuvų, per dvi dešimtys elektros spintų ir daugiau nei septyni kilometrai apšvietimo laidų.

Daugiau patogumo elektromobilių savininkams

Klaipėdos rajone daugėja ir elektromobilių įkrovimo stotelių vietų. Jau nuo liepos pradžios gyventojai elektromobilius gali krauti patogiau – įrengtos 6 naujos stotelės Gargžduose ir Vėžaičiuose. 

Gargždiškiai elektromobilius gali krauti naujose stotelėse prie Sporto centro, tarp prekybos centrų „Norfa“ ir „Maxima“. Vėžaitiškiai elektromobilius jau gali krauti Gargždų gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Taip pat elektromobilių įkrovimo paslaugomis galima naudotis ir jau anksčiau veikiančioje stotelėje, kuri įrengta automobilių stovėjimo aikštelėje prie Savivaldybės aikštės.

Iš viso iki 2030-ųjų planuojama įrengti net 26 elektromobilių įkrovimo prieigas. Jos atsiras visame Klaipėdos rajone – Drevernoje, Doviluose, Priekulėje ir kitose gyvenvietėse. Tad pasirinkusieji šias tvarias transporto priemones galės keliauti patogiau ir efektyviau planuoti savo laiką, nes padaugėjus įkrovimų vietų skaičiui, nebereikės laukti eilėje, kol atsilaisvins kuri nors stotelė.

Elektra – iš atsinaujinančių šaltinių

Prie tvarios aplinkos kūrimo Savivaldybė prisideda ir diegdama inovatyvius, šiuolaikiškus elektros energijos ir šildymo sprendimus.

Saulės elektrinės įrengtos ant Gargždų ligoninės ir V. Gaigalaičio globos namų stogų. Elektrą iš nutolusių saulės elektrinių jau ima ir kelios rajono ugdymo įstaigos – Priekulės I. Simonaitytės gimnazija ir Vėžaičių pagrindinė mokykla bei jos skyrius Girininkuose.

Šiuo metu perkami dar keli nutolę saulės elektrinių parkai, kurie elektros energija aprūpins Jurgio Šaulio gimnaziją Veiviržėnuose, Dovilų seniūniją, Gargždų sporto centrą, „Kranto“ ir „Minijos“ progimnazijas Gargžduose bei darželius – „Gintarėlį“, „Saulutę“, „Ažuoliuką“ ir „Naminuką“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS