Klaipėdos senamiesčiui – moksleivių idėjos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SENAMIESČIUI – MOKSLEIVIŲ IDĖJOS

Ištuštėjusio Klaipėdos senamiesčio problemą padeda spręsti ir uostamiesčio švietimo įstaigos. Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinių mokslų fakulteto Vadybos katedra inicijavo verslumo konkursą profesinių mokyklų moksleiviams „Atgaivinkime senamiestį“.

Ištuštėjusio Klaipėdos senamiesčio problemą padeda spręsti ir uostamiesčio švietimo įstaigos. Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinių mokslų fakulteto Vadybos katedra inicijavo verslumo konkursą profesinių mokyklų moksleiviams „Atgaivinkime senamiestį“.

Akcijos koordinatorė Klaipėdos valstybinės kolegijos lektorė Julija Žutautienė teigė, kad pirmą kartą tokios iniciatyvos įstaigoje imtis privertė noras senamiestį paversti gyvu.

„Be to, norime skatinti Klaipėdos moksleivių verslumą bei iniciatyvumą. Pastebime, kad vaikams trūksta bendradarbiavimo su verslininkais. Jaunimas dažniausiai turi puikių idėjų, kurioms įgyvendinti tereikia nedidelio postūmio ir pagalbos“, – sakė J.Žutautienė.

Anot jos, profesinėms mokykloms ir gimnazijoms buvo išsiųsti pasiūlymai, skatinantys atlikti užduotis ir pasiūlyti idėjas.

Iš visų gautų moksleivių iniciatyvų buvo atrinkti šeši vertingiausi projektai. Aktyviausi buvo Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos bei Palangos senosios gimnazijos mokiniai.

Jaunimas komisijai pateikė įdomių senamiesčio gaivinimo idėjų. Moksleiviai siūlė apmirusias Klaipėdos vietas gaivinti šeimoms skirtais savaitgaliais, gatvės talentų festivaliu jaunimui, organizuojamomis sporto varžybomis, gyvųjų skulptūrų parku, iš lūpų į lūpas perduodama reklama, skatinančia užsukti į Klaipėdos kavines, ar pačių miestiečių pasigamintų transporto priemonių lenktynėmis.

Vienas iš komisijos narių – Senojo turgaus vadovas Arvydas Gaudiešius, palaikydamas Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos mintį, siūlančią organizuoti sportines varžybas, moksleiviams pasiūlė patalpas. Bendradarbiauti komandą, pasiūliusią šeimų savaitgalių idėją, pakvietė ir kita komisijos narė – įmonės „Baltijos dorė" direktorė Žužuna Toleikienė.

Geriausia idėja, skatinanti Klaipėdos senamiesčio atgimimą, pripažinta Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos komandos iniciatyva rengti gyvųjų skulptūrų pasirodymus.

Dienraščio „Klaipėda“ numylėtiniais tapo komanda, pasiūliusi organizuoti jaunimui skirtą gatvės festivalį. Laikraščio atstovai moksleiviams pasiūlė bendradarbiauti skleidžiant informaciją apie renginį. Apdovanoti bei pastebėti buvo ir kiti konkurso dalyviai.

GALERIJA

  • Klaipėdos senamiesčiui – moksleivių idėjos
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS