„Metų klaipėdietės“ konkurse – paskutinis etapas | KaunoDiena.lt

„METŲ KLAIPĖDIETĖS“ KONKURSE – PASKUTINIS ETAPAS

„Metų klaipėdietės“ konkursas mūsų mieste vadinamas pavasario šaukliu. Įsitraukę į verčiausios garbingo titulo moters paieškas klaipėdiečiai sutrumpina žiemos rutiną, o kartu būna priversti atkreipti dėmesį į miesto vardą garsinančias, jo žmonių gerovei nuoširdžiai dirbančias moteris. Šiandien, skelbdami pretendenčių šešetuką, žengiame į paskutinįjį konkurso etapą.

Prioritetas – mokslininkei

Kasmet prieš skelbiant „Metų klaipėdietės“ konkurso finalininkių šešetuką renkasi komisija ir vieną moterį į šį baigiamąjį konkurso etapą deleguoja bendru sutarimu, neatsižvelgiant į balsų skaičių. Ši tradicija gyvuoja jau seniai.

Autoritetingi miesto verslo, kultūros bei meno atstovai suteikia galimybę galbūt ne tokią gausią palaikytojų auditoriją turinčiai, bet itin reikšmingais savo darbais garsinančią mūsų miestą moterį deleguoti į konkurso finalą.

Šiemet šiek tiek pasikeitė komisijos sudėtis. Vietoje kasmet komisijoje dalyvaujančio spaustuvininko Sauliaus Jokužio teko kviesti Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorių prof. Joną Genį. Mat S. Jokužio dukra Vaiva šiemet sėkmingai dalyvauja konkurse. Tokiu sprendimu siekta objektyvumo.

J. Genį dienraščio „Klaipėda“ žurnalistai yra paskelbę Metų tolerancijos žmogumi, jo padorumas ir objektyvumas nekelia abejonių.

Komisijos nare tradiciškai tampa praėjusių metų konkurso laimėtoja. Šįkart vienintelė moteris komisijoje buvo profesionali sportininkė, karatė kiokušin mokyklos „Okinava“ prezidentė, pirmoji moteris Lietuvoje, turinti juodąjį diržą, apsigynusi 5 DAN, Diana Mačiūtė.

Kiti komisijos nariai – konkurso mecenatas nuo pat jo pradžios bendrovės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas, Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys ir bendrovės „Klaipėdos dienraštis“ direktorius Vidas Milkevičius.

Redakcijos darbuotojai, kaip įprasta, pristatė konkurso dešimtuko sąrašą. Šiemet jis – itin margas, konkurso dalyvės kiekviena savaip garsina mūsų miestą ir dirba klaipėdiečių labui.

Komisijos nariai pirmu balsavimu prioritetus atidavė dviem pretendentėms, todėl teko balsuoti dar kartą.

Antrą kartą keturi komisijos nariai balsavo už mokslo atstovę ir į konkurso finalą delegavo profesorę dr. Dalią Kiseliūnaitę. Ji yra tarptautiniu lygiu pripažinta baltistė, tirianti Mažosios Lietuvos etninę kultūrą ir kalbą: tarmes, tautosaką, senųjų raštų ir giesmių kalbą, vardyną.

Dalia Kiseliūnaitė. Asmeninio archyvo nuotr.

Lėmė pripažinimas

Kitos penkios paskutiniojo konkurso etapo dalyvės tapo suskaičiavus už jas balsavusių klaipėdiečių balsus.

Konkurse toliau klaipėdiečiai galės įvertinti S. Jokužio spaustuvės vykdomosios direktorės Vaivos Jokužytės nuopelnus. Ji yra išskirtinės užrašų knygos dizaino autorė, ši knyga aplenkė solidžius konkurentus, nustebino pasaulį Dubajuje, prestižinėje kanceliarinių prekių ir dovanų sektoriaus parodoje. V. Jokužytės kūrinys pelnė „Gražiausios metų užrašų knygos dizaino“ titulą. Solidus laimėjimas atveria klaipėdiečiams kelius į itin išrankią Vidurio Rytų Azijos rinką. Klaipėdietei ir mūsų mieste veikiančiai įmonei šis įvertinimas labai svarbus, nes teko konkuruoti su pasaulinio garso dizaineriais ir garsių spaustuvių komandomis.

Vaiva Jokužytė. Asmeninio archyvo nuotr.

Klaipėdiečiai aktyviai balsuoja ir taip išreiškia palaikymą gydytojai odontologei Girstenei Mineikienei, kuri nepabūgo imtis atsakomybės ir 2020 m. įkūrė funkcinės ir restauracinės odontologijos kliniką „Aš šypsausi“. Tai nebūtų išskirtinis atvejis, bet G. Mineikienė Tilžės gatvėje išsinuomojo patalpas ir ėmėsi savo verslo būdama trijų mažų vaikų mama. Savo komandos tada ji dar neturėjo. Labai greitai gydytoja užaugino ne tik savo klinikos personalą, bet ir didžiulį būrį pacientų. Kalbėdama apie savo darbą ir jo naudą kiekvieno kliento sveikatai bei nuotaikai, moteris džiaugiasi dar ir burianti bendruomenę.

Girstenė Mineikienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Bendruomenės padėka

Klaipėdiečiai, auginantys įvairių negalių kamuojamus, raidos sutrikimų turinčius bei sunkių ligų kaustomus vaikus, nuoširdžiausią padėką reiškia Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorei Aušrai Nikolajevienei. Nuo pirmų darbo dienų ji nuoširdžiai rūpinosi kiekvienu į įstaigą atvežtu tėvų globos netekusiu kūdikėliu. Kai tokių mažylių įstaigoje liko vos keli, įstaigos vadovė ėmėsi pertvarkų, kad pagalbą gautų šeimos, auginančios neįgalius vaikus. A. Nikolajevienė subūrė profesionalų komandą ir parengė institucinės globos pertvarkos planą. Jau nemažai metų įstaigoje ypatingi vaikai slaugomi, mankštinami, lavinami. Palikdami įstaigoje savo atžalas dienai tėvai gali dirbti, mokytis, skirti laiką kitiems savo šeimos vaikams. A. Nikolajevienė viena pirmųjų Lietuvoje pradėjo įgyvendinti atokvėpio paslaugą neįgalius vaikus turinčioms šeimoms.

Aušra Nikolajevienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje besilankantys klaipėdiečiai gerai pažįsta čia referente dirbančią Godą Povilaitytę. Ji rūpinasi bažnyčios naujienų sklaida, katalikiškų renginių organizavimu ir jų transliavimu socialiniuose tinkluose. G. Povilaitytė yra ir piligriminių kelionių bei stovyklų organizatorė. Baigusi lietuvių kalbos studijas moteris savanoriauja ir moko ukrainiečius lietuvių kalbos, triūsia „Carito“ renginiuose. G. Povilaitytės tikslas labiau įtraukti į veiklą tikinčiųjų bendruomenę Klaipėdoje. Pernai vykęs evangelizacinis renginys „Pas ką mes eisime?“ atskleidė, kad tokie susiėjimai Klaipėdai reikalingi, todėl kažką panašaus ji planuoja surengti ir šiemet.

Goda Povilaitytė. Asmeninio archyvo nuotr.

Monika Vaiciukevičiūtė dabar yra viena geriausių ir daugiausiai vilčių teikianti Lietuvos sportinio ėjimo profesionalių. Pernai ji pelnė ne vieną Lietuvos ir pasaulio apdovanojimą, pasiekė ne vieną rekordą. Keturias vasaras mergina dirbo Smiltynės ir Klaipėdos paplūdimių gelbėtoja. Sportuojant įgyta fizinė ištvermė jai padėjo iš mirties nagų Baltijos bangose išplėšti 11 žmonių ir taip padovanojo jiems antrąjį gimtadienį. Klaipėdos universitete baigusi kūno kultūros ir sporto pedagogikos bakalauro bei magistro studijas M. Vaiciukevičiūtė pajuto pašaukimą padėti žmonėms, todėl pernai Socialinių mokslų kolegijoje ėmė studijuoti bendrosios medicinos pagalbos dalykus.

Monika Vaiciukevičiūtė. Asmeninio archyvo nuotr.

Balsuoti galima trejopai

Metų klaipėdietės vardo vertos kiekviena pretendenčių, bet konkurso sąlygos reikalauja išrinkti vieną moterį, todėl teks dar kartą balsuoti, ankstesni balsai nebeskaičiuojami.

Metų klaipėdietės vardo vertos kiekviena pretendenčių, bet konkurso sąlygos reikalauja išrinkti vieną moterį.

Patogumo dėlei balsuoti ir toliau galima trimis būdais. Iškirpus iš dienraščio „Klaipėda“ specialų kuponą ir jį užpildžius reikėtų siųsti adresu: Metų klaipėdietė, „Klaipėdos“ laikraščio redakcija, Naujojo Sodo g. 1A, „K centras“, LT-92118 Klaipėda. Galima šiuos kuponus įmesti į specialią balsavimo dėžę redakcijos skyriuje. 1 kuponas prilyginamas 10 balsų.

Balsuojant trumpąja žinute (Lietuvoje), ją reikėtų siųsti numeriu 1679 su tekstu „MKL XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale metu-klaipediete.diena.lt. SMS kaina – 1 euras, žinutė prilyginama 10 balsų.

Internetiniame portale https://metu-klaipediete.diena.lt/ už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Nuo vasario 21 d. iki kovo 4 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją. Kovo 5 d. redakcijos darbuotojai susumuos rezultatus.

Kovo 6 d. Klaipėdos dramos teatre vyks iškilmingas vakaras, kurio metu bus paskelbta Metų klaipėdietė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rinkėjas

Gerb.Vaivute ir Monikute, turiu atliekamų 400 iškirptų dienraščio Klaipėda kuponų.Jums šiuo metu jų labai reikia.Galėčiau padovanot,nes turimų gali neužtekt,kad peršoktumėt viena kitą

Tik ne Kiseliūnaitė

Kisėliūnaitė mužikė paskutinė, kokia ji moteris- boba!

Žemaitis

O kur dingo Dainora. Dvarionaitė, surinkusi daugiausiai balsų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS