Ministerijų atstovams Pilies uoste smirdi? | KaunoDiena.lt

MINISTERIJŲ ATSTOVAMS PILIES UOSTE SMIRDI?

Uostamiesčio centre esantis Pilies uostelis pasmirdo aukštiems svečiams iš Vilniaus. Miestas sulaukė pasipiktinimų kupino skundo dėl esą nemalonių pojūčių Pilies uoste. Tačiau uostą prižiūrintys klaipėdiečiai stebisi – nejaugi vilniečiai „žydinčio“ vandens nėra matę?

Skundo autorius nurodė, kad su svečiais pietavo Priešpilio gatvėje esančiame restorane – iš lauko terasos turėjo atsiverti puikus vaizdas į jachtų uostelį.

„Bet, deja, vaizdas atsiveria į plaukiojančias vandenyje nugaišusias žuvis, žalią vandenį, įvairius teršalus. Ateinant link to restorano, pakelėje auga piktžolės, Sosnovskio barščiai. Ir visa tai miesto reprezentacinėje erdvėje, tai yra Klaipėdos piliavietėje. Nejaugi toks vaizdas čia yra normalus ir įprastas? Sėdint su svečiais iš kai kurių ministerijų tikrai vaizdas nebuvo pats maloniausias. Nes lyg ir norėjome parodyti reprezentacines miesto erdves, bet išėjo kaip visada, apėmė gėda“, – jausmingai situaciją aprašė pilietis.

Klaipėdos pilies uosto atstovė Brigita Kulišauskienė patikino, kad spalvos skunde gerokai sutirštintos.

Kiekvieną rytą darbuotojai valo uostą, dumblius graibo. Bet darbuotojai iš pat ankstyvo ryto tai daro, gal svečiai vakare buvo?

„Taip, buvo karšta, galėjo vandenyje padaugėti melsvadumblių. Bet situacija tikrai nėra kritiška. Vadinamasis vandens žydėjimo pikas dažniau būna antroje vasaros pusėje“, – tikino uosto administracijos atstovė.

Pakilusi vandens telkinių temperatūra ir ramios meteorologinės sąlygos sudaro labai gerą terpę mikrodumblių dauginimuisi, kitaip dar vadinamam vandens žydėjimu.

„Kiekvieną rytą darbuotojai valo uostą, dumblius graibo. Bet darbuotojai iš pat ankstyvo ryto tai daro, gal svečiai vakare buvo? Ne tik tai darome, pontonus taip pat plauname. Jei vėjas buvo nuo vandens, gal svečiai ir jautė kokį kvapą“, – svarstė B. Kulišauskienė.

Ji patikino, kad Sosnovskio barščių piliavietėje nėra jai tekę matyti.

„Patį kalną šienauja miestą prižiūrinčios įmonės. Bet nemačiau aš niekada čia barščio, gal su garšva supainiota? Jos dabar žydi“, – stebėjosi B. Kulišauskienė.

B. Kulišauskienė paaiškino, kad dėl meslvadumblių suvešėjimo gali mažėti deguonies vandenyje.

„Pačios smulkiausios žuvys gali neatlaikyti deguonies trūkumo. Bet tai gali būti ir kokio žvejo palikta žuvelė, nes per smulki“, – patikino atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

klp

Matyt tuol popieriu pradejo gaminti pilnu pajegumu, del to ir smirdi....

gis

??? Ar smirdi ???

Laikantis jachtą

Taip, vanduo smirdi uostelyje ir dumblių pilna prie akmenų. Nuplauti pontonus, nėra uosto priežiūra ir uostas tikrai gerokai apleistas. Uostas įsivaizduoja, kad jo funkcija tik kelti mokesčius ir juos susirinkti už metus į priekį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS