Nakvynės namų laukia permainos | KaunoDiena.lt

NAKVYNĖS NAMŲ LAUKIA PERMAINOS

Uostamiesčio valdžia rengiasi permainoms, paliesiančioms Klaipėdos nakvynės namus. Žadama iš šios biudžetinės įstaigos patalpų iškelti laikino apnakvindinimo paslaugas ir imtis pastato pirmojo aukšto remonto.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės teigimu, minėta biudžetinė įstaiga Šilutės pl. 8 rūsyje teikia laikino apnakvindinimo paslaugas.

Jas numatoma iškelti į Dubysos g. 39, kur būtų suprojektuoti ir pastatyti moduliniai namai. Juose ketinama įrengti dušus, sanitarinius mazgus, gyvenamąsias patalpas ir pan.

Erdves žadama pritaikyti ir neįgaliųjų poreikiams.

Pabrėžiama, kad apnakvindinimo paslaugos rūsyje siūloma nebeteikti todėl, kad tų patalpų būklė yra itin prasta.

Naujam objektui, kuris taps uostamiesčio nakvynės namų padaliniu, atsirasti prireiks daugiau nei 615 tūkst. eurų. Dalį pinigų tikimasi gauti iš ES, o dalį teks atseikėti miestui.

Numatoma ES lėšų suma – kiek per 502 tūkst. eurų, o miestui teksianti dalis – daugiau nei 112 tūkst. eurų.

Įgyvendinus šį planą ir laikino apnakvindinimo paslaugas iškėlus į Dubysos gatvėje atsirasiantį naują filialą, suplanuota ir daugiau pokyčių Šilutės plente esančios įstaigos patalpose.

Šiuo metu nakvynės namų erdvės yra smarkiai nusidėvėjusios, todėl ketinama jas atnaujinti.

Planuojama, kad bus atliktas sienų, lubų, grindų remontas, pakeistos durys, radiatoriai, elektros instaliacija, apšiltintos rūsio lubos, nupirkta reikiama įranga bei baldai.

Anot E.Jurkevičienės, kapitalinio remonto metu patalpos būtų ne tik atnaujintos, bet ir pritaikytos neįgaliesiems.

Šiam projektui, kuris iš viso atsieis daugiau nei 292 tūkst. eurų, lėšų taip pat tikimasi iš ES. Bus siekiama gauti kiek per 235 tūkst. eurų, o miestui iš savo kišenės tektų atseikėti kiek daugiau nei 56 tūkst. eurų.

Neseniai posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė siūlomiems pokyčiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Liuli

Nejuokinkit teko ten gyventi nuo 2007 iki 2010 metu. Jokiu remontu jie ten net nedaro, vagia iš pačiu vargšu benamiu maisto atsargas. Bijo net pasiskusti valdžiai kad juos tik į gatvės neišmestu lauk.

gyventojas

Iš straipsnio nepaaiškėjo, kas bus su patalpomis Šilutės pl. 8. Suprantu, kad benamiams reikalinga pagalba. Bet to pačio namo gyventojai turėjo kambarius dar iki įsikuriant savivaldybės įstaigai. Po tos vadinamos paslaugos teikimo pradžios (kuri nebuvo derinta su namo gyventojais) jie liko įkalinti - kambario parduoti neįmanoma, į lauką išeiti pavojinga ne tik vaikams. Geriausias vaizdas atsiveria vakare nuo 17-os valandos. Kiemas pilnas girtų benamių ir valkatų su šiukšlių maišais. Jie geria, valgo rėkauja ir mušasi čia pat, po namo langais. Su viltim laukiame, kada tą šaršalyną iškels iš gyvenamojo kvartalo. O komentatorei Onutei siūlau apsilankyti Šilutės pl. 8 kieme mano nurodytu laiku - galės sublizgėti gailestingumu ir parsivesti kokį apsišikėlį nusiprausti. O gal ji tik nori būti gailestinga kitų sąskata?

Onute

Tai ,kad cia ne pokyciai,o paprasciausiai,remontas,tik bus zmoniskai viskas sutvarkyta.tik dusus irenkit ir pagalvokit kaip padaryti,kad butu galima is karto dizinfekuoti ,nes tai labai reikalinga.o be to dar ,padarykit,valgyti prie bendro stalo ,o pries valgi persizegnoti ir bendrai paprasyti dievo kasdienines musu duonos.tai ne kas kita o palaipsniui gaunasi bendravimasi tarp pasimetusiu zmoniu.tai darydavo musu senoliai.sie iprociai sujungia zmones.sekmes darbuose

SUSIJUSIOS NAUJIENOS