Naujasis ir Senasis turgūs sujungti į vieną bendrovę | KaunoDiena.lt

NAUJASIS IR SENASIS TURGŪS SUJUNGTI Į VIENĄ BENDROVĘ

  • 4

Nuo rugpjūčio 22-osios dvi Klaipėdos savivaldybės administracijai priklausančios atskiros uždarosios akcinės bendrovės „Senasis turgus“ ir „Naujasis turgus“ oficialiai tapo viena bendrove ir bus valdomos vienos administracijos.

Sprendimą dėl turgaviečių sujungimo Klaipėdos taryba vienbalsiai priėmė 2021 m. spalį. Pabaigus privalomas juridines procedūras, administruojančia bendrove liko „Naujasis turgus“.

„Klaipėdos turgus, esantis savivaldybės pavaldume, kaip ir iki šiol laikysis labai atsakingos ir socialiai jautrios politikos, nukreiptos į pirkėjų – klaipėdiečių ir miesto svečių – lūkesčius bei rūpesčius, o tuo pat metu stengiantis sudaryti kuo palankesnes sąlygas žmonėms, pasirinkusiems Klaipėdos turgų kaip vietą savo produkcijos bei prekių pardavimui“, – bendrovių sujungimą komentavo Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos miesto meras.

„Nė vienos mūsų turgavietės pirkėjams ar prekybininkams niekas nepasikeis. Turgaviečių pavadinimai, prekiniai ženklai, socialiniai tinklai, kur skelbiamos kiekvieno turgaus naujienos, yra ir išliks atskiri“, – teigė Viačeslavas Karmanovas, bendrovės „Naujasis turgus“ direktorius.

Po bendrovių sujungimo administracijos personalas kol kas sumažėjo vienu etatu – neliko vienos direktoriaus pareigybės. Pasak V.Karmanovo, kokie pokyčiai administracijos struktūroje bus ateityje, priklausys nuo rinkos situacijos.

Įpročiai: Klaipėdos turgūs visais laikais buvo populiari miestiečių apsipirkimo vieta. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Kai kurias paslaugas rinkoje galima nupirkti pigiau, nei išlaikyti savo darbuotojus. Bet visada yra ir kokybės klausimas, tad taupymas dėl taupymo nėra mūsų pagrindinis tikslas. Svarbiausia, kad turgaviečių patrauklumas ir populiarumas augtų. O pagrindinis administracijos rūpestis šiuo metu – turimo turto sutvarkymas ir jo panaudojimas veiklos vystymui“, – teigė direktorius.

Svarstant turgaviečių sujungimą, buvo siekiama optimizuoti savivaldybės valdomų bendrovių veiklą, efektyviau naudoti jų turtą ir žmogiškuosius išteklius. Abi turgavietės yra populiarios tarp klaipėdiečių ir miesto svečių, svarbios uostamiesčiui smulkiojo verslo vystymo ir istoriniais aspektais: „Senasis turgus“ šiemet švenčia 300 metų sukaktį, o bendrai šiose turgavietėse kasdien veiklą vykdo apie 240 prekybininkų.

Bendrovė „Naujasis turgus“ administruoja turgaviečių didmeninę ir mažmeninę prekybą, viešąjį maitinimą, gamybą, teikia prekybinės įrangos, patalpų nuomos ir tarpininkavimo paslaugas. Taip pat bendrovė administruoja tris prekybos aikšteles prie Lėbartų kapinių.

GALERIJA

  • Naujasis ir Senasis turgūs sujungti į vieną bendrovę
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

aš manau,

mirė jau tas naujasis turgus,geriau parašykite kokias kainas lupate už tą nuomą,koks prekeivis gali mokėti,kai turgus dirba ne iki 18val,kur kabo reklama,o iki 15-16val,nes po to nei gyvos dvasios ten nėra pirkėjų.

Darykit idiotų šou, pritrauks pirkėjus

Pramogų trūksta. Kodėl nepasitelkiate išsigimusių žydų palikuonių, kurių yra visokių idiotų ir išveistų laboratorijose ar neišnešiotukų, kuriems vietoje smegenų srutos. Ir darykit idiotų žydų, pusžydžių klounadas Iš Ukrainis įvažiavo naujų idiotų parazitų žydų ir pusžydžių su surogatiniais išsigimusiais vaikais. Tegu atidirbo Tegu žmonės iš arti pažiūri kaip be grimo atrodo išsigimėlė Viktorija Banzo ar koks kitas žydpalaikio išsigimęs palikuonis. Duokit žmobėm iš arti pamatyt kokie tai gyvuliai.

Laukiam tvarkos

Kada Senajame , istoriniame turguje bus atsukratyta skudurų prekeivių? Juk tie skudurai visame mieste, net prie Melnragės paplūdimio?? Kada Karmanovas sutvarkys daržovių prekyvienės grindinį? Juk danga čia kaip po Rusijos bombardavimų Ukrainoje? Vieną etatą gal ir verta sutaupyti, bet tvarkos Senajame pasigendame. Uogos, gėlės, žalumynai - ant grindinio pardavinėjami, o salviškai bendraujančios skudurų prekeivės ir toliau direktoriaus globojamaos savo skudurais užtvindė net praėjimą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS