Neįgaliesiems uostamiestyje įrengė pandusą | KaunoDiena.lt

NEĮGALIESIEMS UOSTAMIESTYJE ĮRENGĖ PANDUSĄ

Evangelikų liuteronų parapijos labdaros ir kultūros organizacijos "Sandora" patalpos tapo pasiekiama ir judėjimo negalią turintiems žmonėms. Įstaiga savo lėšomis sumontavo metalinį pandusą.

Evangelikų liuteronų parapijos labdaros ir kultūros organizacijos "Sandora" pirmininkė Magdalena Piklaps prisiminė, kad iš pradžių planuota įrenginį sumūryti, tačiau planus teko keisti.

"Tad sumontavome metalinį pandusą, kuris buvo brangesnis. Jį bus galima patraukti, kai reikės prieiti prie elektros laidų. Įrenginys yra gana ilgas, nuožulnus. Jia turėtų būti patogus judėjimo negalią turintiems žmonėms. Nenorėjome rengti panduso tik dėl panduso, kad jis trukdytų kuo nors naudotis", – pasakojo pirmininkė.

M.Piklaps negalėjo pasakyti, kiek neįgaliųjų reikia organizacijos pagalbos.

Draugija turi labdaros valgyklą. Kasdien, išskyrus savaitgalius, ji pamaitina apie 40 žmonių. Pirmoji grupė valgo nuo 11.30, antroji – nuo 12.30 val.

Nepriteklių išgyvenantys žmonės čia gali gauti įvairių medicininių priemonių, pavyzdžiui, vaikštynių, neįgaliųjų vežimėlių, sauskelnių suaugusiesiems, paklotų.

Taip pat žmonės gali pasirinkti rūbų, avalynės, patalynės, indų. Tie, kuriems reikia pagalbos, laukiami pirmadieniais ir ketvirtadieniais nuo 16.30 val. Draugija globoja ir daugiavaikes šeimas.

M.Piklaps pabrėžė, kad pagalbos į organizaciją gali kreiptis visi, kuriems jos reikia, nepriklausomai nuo konfesijos.

"Neįgalieji buvo atskirti, o dabar galės kreiptis į mus pagalbos, kai susidurs su nepritekliumi. Galės ateiti ir į valgyklą, ir gauti jiems reikiamų daiktų", – pabrėžė pirmininkė.

GALERIJA

  • Neįgaliesiems uostamiestyje įrengė pandusą
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

skaitytoja

pandusas vartotinas žodis: http://www.vlkk.lt/konsultacijos/5003-pandusas-nuovaza

jonas

Ei milda PANDUSE !! )))))))))))))

komentatorius

milda grybaite,geda nezinoti,kad tai rampa,ot PANDUSE tai PANDUSE ))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS