Nustebino vaizdas Malūno parke: po vandeniu atsidūrė takai ir aikštelės | KaunoDiena.lt

NUSTEBINO VAIZDAS MALŪNO PARKE: PO VANDENIU ATSIDŪRĖ TAKAI IR AIKŠTELĖS

Ką tik baigtame įrengti Malūno parke klaipėdiečius nustebino po vandeniu atsidūrę takai ir aikštelės.

Beveik tris milijonus eurų kainavęs projektas apleistą ir užmirštą teritoriją pavertė įstabiu gamtos kampeliu miesto centre.

Neseniai parką apžiūrėjo miesto vadovai. Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus išsakė priekaištų ir pažymėjo, kad ne viskas dar šioje teritorijoje išbaigta taip, kaip derėtų.

Vaizdas parke nustebino ir gyventojus. Išvydę po vandeniu atsidūrusius pėsčiųjų takus ir poilsio aikštelę, žmonės kraipė galvas.

Kilo klausimas, ar šioje teritorijoje yra įrengtas drenažas, nes kitaip parkas skęs vandenyje po kiekvieno lietaus?

Klaipėdos savivaldybės atstovė spaudai Gintarė Butkienė, paprašyta komentaro dėl gyventojų užfiksuotų vaizdų Malūno parke, paaiškino, kad vandentiekininkai valė lietaus nuotekų šulinį.

„Sunkiasvore hidrodinamine mašina buvo valoma lietaus nuotekų valykla. Atliekant darbus, buvo išvažinėta veja. Suderinta, kad per kitą savaitę bendrovės rangovas – įmonė „VVARFF“ sutvarkys, padarys privažiavimo kelią ir atsės veją“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės atstovė spaudai G. Butkienė.

Tikėtina, kad tokia situacija susidarė, nes toje vietoje nėra drenažo sistemos. Mūsų darbuotojai dirbo visiškai kitoje vietoje.

Vis dėlto paaiškėjo, kad įmonės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai dirbo kitoje vietoje.

Įmonė „Klaipėdos vanduo“ informavo, kad prie Malūno tvenkinio buvo vykdomi planiniai darbai, bet jie nesusiję su gyventojų užfiksuotais vaizdais.

Įmonės atstovė Vaida Vytaitė patikino, kad dėl išsiliejusio vandens ant takų ir poilsio aikštelėje bendrovė nėra kalta.

„Tikėtina, kad tokia situacija susidarė, nes toje vietoje nėra drenažo sistemos. Mūsų darbuotojai dirbo visiškai kitoje vietoje“, – tikino V. Vytaitė.

Tvarkant Malūno parką buvo nutiesti inžineriniai tinklai – vandentiekio, buitinių nuotekų, elektros, ryšių, atnaujintas apšvietimas, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Įrengtos dvi vaikų žaidimų aikštelės, poilsio aikštelė, įdiegta vaizdo stebėjimo sistema.

Per Malūno tvenkinį nutiestas pontoninis pėsčiųjų tiltas, įrengti 6 lieptai, pastatyti suoliukai, dviračių stovai.

Klaipėdiečių pamėgtoje pasivaikščiojimų vietoje įrengtos dvi vandens gėrimo kolonėlės, kepsninės, tualetas, sutvarkyti esami ir pasodinti nauji želdiniai, įrengta šunų vedžiojimo aikštelė.

Kad klaipėdiečių ramybės netrikdytų nuo aplinkinių gatvių sklindantis automobilių triukšmas, netoli jų suformuoti apželdinti apsauginiai pylimai.

GALERIJA

  • Nustebino vaizdas Malūno parke: po vandeniu atsidūrė takai ir aikštelės
  • Nustebino vaizdas Malūno parke: po vandeniu atsidūrė takai ir aikštelės
  • Nustebino vaizdas Malūno parke: po vandeniu atsidūrė takai ir aikštelės
Gyventojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Fioklanat

Parko ir tvenkinio sutvarkymas greičiausiai paveikė ir tvenkinio “gyventojus”: paukščius, vandens gyvūniją. Krantų valymo pasėkoje vandens gyvūnai ėmėsi medžių krantų viršuje, griaužia jaunus ir senus gluosnius, atsodinti kaip kirvių nukirsti… Ar kas nors ieško sprendimų kaip gelbėti ir gyvūnija ir želdinius?

storašikniui trūbadūrui kibirą į dantis

ir tegul dabar išseme, šūdo gabalas

Naras

Klaipėda su vandeniu nesusitvarko. Bet čia naujas projektas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS