Pagaliau atsikratė tuopų: vieni piktinasi, kiti džiaugiasi | KaunoDiena.lt

PAGALIAU ATSIKRATĖ TUOPŲ: VIENI PIKTINASI, KITI DŽIAUGIASI

Medžių klausimas mieste – vienas skausmingiausių ir sunkiausiai sprendžiamų, tad nenuostabu, kad ėmęsi gražinti savo aplinką įmonės „Regseda“ darbuotojai susilaukė skirtingų vertinimų.

Šviesos gatvėje gyvenanti moteris piktinasi silpnaregius ir nereginčius įdarbinančios įmonės „Regseda“ teritorijoje vykdomais darbais. Ji suskaičiavo, kad darbininkai jau nukirto bene devynis medžius, nors savivaldybė yra leidusi pašalinti keturis.

Esą darbininkai nesileidžia į kalbas, o su atsakingu aplinkosaugininku susisiekti nepavyko, jis neatsiliepia telefonu.

Tiesa, moteris, nepatenkinta įmonės sprendimu pašalinti medžius, nenurodė, kokių medžių kirtimas ją labiausiai sutrikdė.

Įmonės „Regseda“ ūkio vadovė Jurgita Gvažiauskaitė pasakojo, kad leidimo reikėjo šalinti keturis medžius. Tai buvo kitų medžių nusmelktas, todėl pakrypęs ąžuolas ir trys dideli maumedžiai. Ąžuolas buvo smelkiamas netoliese suvešėjusių tuopų, todėl išaugo nesimetriškas ir net palinko, buvo pavojus, kad gali nugriūti.

Sunku patikėti, jog kažkas gali būti nepatenkintas, kad tuopų neliko.

Trys maumedžiai, pasak J. Gvažiauskaitės, nuolat byrėjo, todėl aplinka buvo netvarkinga ir nešvari.

Kiti septyni nupjauti medžiai yra tuopos, kurios yra invaziniai augalai, leidimo juos šalinti nė nereikia.

Šie medžiai buvo sutrešę, o daugelis jų šakų pavasarį nė nesulapodavo.

Kita bėda, kad nuo šių tuopų pūkų kentėjo visas gyvenamųjų namų kvartalas ir įmonės darbuotojai. Pastebėta, kad kai kurie darbuotojai šių tuopų žydėjimo ir pūkų sklidimo metu suserga, nes yra alergiški šiems augalams.

„Sunku patikėti, jog kažkas gali būti nepatenkintas, kad tuopų neliko. Priešingai, darbininkai pasakojo, kad ne vienas žmogus priėjęs prie jų dėkojo, nes labai daug žmonių kentė nepatogumus dėl šių augalų. Galbūt ateityje jų vietoje pasodinsime pušeles, bet tikrai to dar nežinau. Kur kas gražiau, kai medžiai auga laisvai, vieni kitų nesmelkdami. Netrukus džiaugsimės gražiai atrodančia liepų alėja. Šie medžiai gražiai žydi ir skleidžia malonų kvapą“, – kalbėjo įmonės ūkio vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

to>>

tokius kap tu reikia naikint. Visko kas žalia gyva ar gražu naikintojai. Tik lova maistas ir šikinykas Va kas jum svarbiausia

>>Močiutei

nėra medžio , tai ir tuopa ne medis...negalima lango ar balkono atidaryti jų žydėjimo metu .Pilną kambarį pūkų pripusto. Brudas didžiausias .Jas mieste visas reikia naikinti. Medis - invazija ne tuopa ))

Močiutei

jum ne nuo tuopu o nuo sedejimo namie Alergija grynam orui kai langa atidarot.Dar karta paskaitykit - tuopų pūkai alergijos nekelia. Čia kažkada ruskiai tep sugalvojo kas kelia o jum ir gerai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS