Palangoje vyks išskirtinis festivalis šalies senjorams | KaunoDiena.lt

PALANGOJE VYKS IŠSKIRTINIS FESTIVALIS ŠALIES SENJORAMS

Šį rudenį Palanga tikrąja to žodžio prasme virs Močiučių kurortu. Šiemet pirmą kartą vyksiantis festivalis „Senjorų savaitė“ pakvies visus Lietuvos senjorus į Palangą, kur jų lauks muzikiniai, sportiniai ir edukaciniai renginiai. Kurorto savivaldybė žada surengti nepamirštamų įspūdžių šventę.

Mes – irgi europiečiai

Šiais metais Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena Lietuvoje bus paminėta išskirtinai – Palangoje rugsėjo 29 – spalio 4 d. pirmąsyk organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“.

„Lietuva turi apie 600 tūkst. senjorų, kurie ne visada gali leisti sau daugiau išlaidauti, todėl nusprendėme, kad turime jiems padaryti šventę“, – kalbėjo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Pasak vieno šio festivalio organizatorių visuomenininko Edmundo Jakilaičio, tokio masto renginį nuspręsta surengti norint suteikti senjorams daugiau pramoginės veiklos ir paskatinti jų smalsumą.

„Girdime, kad Lietuvoje daug kalbama apie senjorų gyvenimo kokybę, tačiau nematėme, kad būtų surengtas renginys būtent jiems. Lietuviai kalba apie Vakarų šalių senjorus, kurie, kaip teigiama, gyvena geriau ir įdomiau, todėl mūsų tikslas – sukviesti kuo daugiau garbaus amžiaus žmonių į Palangą, kad šalis pamatytų, jog ir mūsų senjorai tokie patys žingeidūs, linksmi ir linkę patirti nuotykių“, – kalbėjo E. Jakilaitis.

Norime kurti tradiciją, kad būtent rugsėjis bei spalis taptų senjorų atostogų laikas Palangoje.

Taikys mažesnes kainas

Atsižvelgiant į senjorų galimybes, savaitę vyksiančio renginio metu jiems bus suteikti nakvynės ir restoranų pasiūlymai už prieinamas kainas.

„Suprantame, kad ne visų senjorų pajamos gali jiems leisti apsistoti kurorte savaitei, todėl padedami Palangos mero komunikavome su viešbučiais ir miesto įmonėmis, kurios pasiruošusios suteikti nakvynę už prieinamas kainas. Taip pat bus ir žymiuose Palangos restoranuose, kurie tą savaitę pateiks gerus dienos meniu pasiūlymus mažesnėmis kainomis“, – teigė visuomenininkas.

Didžiausio srauto atvykusiųjų tikimasi sulaukti iš Palangos ir Klaipėdos apylinkių, tačiau planuojama pasirūpinti transportu, kuris vežtų senjorus į festivalį ir iš kitų šalies miestų.

„Šiuo metu vyksta derybos su transporto įmonėmis ir Lietuvos savivaldybių asociacija, kad suteiktų galimybę senjorams organizuotai atvykti autobusais ar kitomis transporto priemonėmis. Jau žinome, kad kursuos specialus traukinys iš Vilniaus, kuris stos ir kituose miestuose, tačiau dar turime beveik pusę metų laiko pasiruošimui, todėl, manau, organizuoti sklandų senjorų atvežimą ir parvežimą turėtų pavykti“, – tikino E. Jakilaitis.

Šventė pratęs sezoną

Palanga šiuo renginiu nori pratęsti ne tik vasaros sezoną kurorte, bet ir paneigti tam tikrus vyraujančius stereotipus.

Anot mero Š. Vaitkaus, Palanga – šeimų kurortas, vasaros šurmulys mėgstamiausias jaunesnių atostogautojų, tačiau ji graži visais metų laikais. Ruduo – pats metas lėtesniam, bet turiningam poilsiui.

„Pasibaigus aktyviajam sezonui, rudenį gyvenimo tempas čia kiek palėtėja. Tai – puikus metas kurorte apsilankyti tiems, kurie vengia didelio šurmulio ir pramogautojų gausos, kurie vertina ramesnį poilsį bei laiką, skirtą ilgiems pasivaikščiojimams pajūriu ar pušynais, sveikatinimui. Todėl esame įsitikinę, kad ruduo yra itin tinkamas senjorams. Norime kurti tradiciją, kad būtent rugsėjis bei spalis taptų senjorų atostogų laikas Palangoje“, – pabrėžė Š. Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Rūta

Ačiū už puikų sumanymą.Lauksime programos!

Kristins

Pagaliau, gera mintis ponas Vaitkau, lauksime kvietimų

Aplenkti Palangą dideliu lanku

Tokio kiekio išsigimusių ir dvokiančių žydų kaip dabar yra Palangoje, baigtis viena: aptvers juos tvora, dezinfekuoti ir privers dirbti. Tuo ur baigsis visi Palangos baliai ir festivaliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS