Palangos verslininkai: vasara banguota, bet mes vis tiek kažkiek uždirbame | KaunoDiena.lt

PALANGOS VERSLININKAI: VASARA BANGUOTA, BET MES VIS TIEK KAŽKIEK UŽDIRBAME

  • 8

Vasara bėga greitai, laukia paskutinis liepos savaitgalis. Nors oras apniukęs, tačiau žmonių Palangoje nemažai, praneša LNK.

Praeiviai Palangoje papasakojo apie orą, kainas ir pramogas.

„Buvome prie jūros, buvome parke, pasivažinėjome su paspirtuku, buvo labai smagu. Oras nesutrukdė, yra daug visokių pramogų. Kainos nėra labai žemos. Reikia turėti pinigų, ypač, kai turi mažų vaikų“, – įspūdžiais dalijosi poilsiautoja Julija iš Kauno.

„Atėjome ant liepto pasivaikščioti, o vėliau eisime prie jūros. Kiekvieną kartą filmuojame, fotografuojame jūra ir kiekvieną kartą ji gaunasi skirtinga. Mūsų pagrindinės pramogos tai pušynas, jūra. Kavinių ir taip mieste visur pilna, o jūros nėra. Kainos parodytos iškabose tikrai nemenkos, nedžiugina ir nevilioja“, – kalbėjo poilsiautojų pora.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Matėme, kad oras nebus labai geras, bet vis tiek nusprendėme atvažiuoti dienai su vaikučiais. Papramogausim, pabūsim ir važiuosim namo. Restorane nebuvome dar, tai negalime pasakyti, kaip kainos, tačiau pramogų kainos visai normalios“, – teigė poilsiautojų šeima iš Radviliškio.

J. Basanavičiaus gatvėje kone kas antras žmogus valgo vaflius, sakoma, tai – Palangos klasika. O kaip sekasi prekyba?

„Prekyba visai gerai sekasi šią vasarą, geriau nei praeitais metais. Žmonės perka kiekvieną dieną, nesvarbu, ar saulėta, ar apsiniaukę. Ne tik vaikai, bet ir suaugę perka“, – dalijosi pardavėja.

Pramogų J. Basanavičiaus gatvėje yra daug ir visokių. Tiro pardavėjas Rokas pasakojo, kad žmonės mėgsta pašaudyti ir kad dažnai laimi prizų. Kai oras apniukęs, jis sulaukia daugiau klientų, mat niekas neina į paplūdimį.

Palangos verslininkė Rūta Sakalauskienė papasakojo plačiau, kaip sekasi verslui Palangoje.

– Jau birželis, liepa pasibaigė. Praeitais metais daug kas sakė, kad buvo bloga vasara. O šiais metais kaip?

Kainas kėlėme iki 10 proc. Viso alkoholio kainas pakėlėme šiek tiek.

– Dažniausiai žurnalistai nori išgirsti, kaip verkia Palangos verslininkai. Ir iš tiesų mes turime dėl ko paverkti, bet visada reikia laukti sezono pabaigos. Lietuviškos vasaros yra permainingos – vienas mėnesis geresnis, kitas blogesnis. Vasara banguota, bet gale mes vis tiek kažkiek uždirbame, žiemai pasitaupom atsargų. Birželis nelepino, mažiau žmonių. Liepa neblogai, buvo čia ralis pas mus. Jūros šventė Klaipėdoje, tiek ralis Palangoje yra ypatingos dienos, kai mes uždirbame tikrai daug. Visi laimingi, niekas nesiskundžia – nei dėl kainų per didelių, nei dėl nieko. Tik ateina paprastos savaitės dienos ir turim galvoti, kaip tuos žmones suvilioti, nes jų yra mažiau, jaučiasi, kad taupo, renkasi paprastesnius patiekalus. Jeigu yra labai geras, tada žmonės sėdi pliaže, o mes vėl be darbo ir tik vakare sueina. Jei blogas oras, tikimės ir dieną kažkiek žmonių.

– Ar koregavote patiekalus, meniu pagal kainas, nes infliacija visą Lietuvą paveikė?

– Žinoma, kad koregavom. Kainas kėlėme iki 10 proc. Viso alkoholio kainas pakėlėme šiek tiek. Rudenį mažinsime, nes neturėsime galimybių išlaikyti tokias kainas. Bet ir atlyginimai turbūt mažės.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

vytautas

dar galetu kvotas ivest, neishleidai 200 ant galvos per para - ishvazhiuodamas susimokek :), tik su chekiukais bedos butu, labai mazhai ju kas duoda :)

raudu akmuo

pajuriu verslininkai su ukininkais mano geriausi klientai prie raudu akmens ...

Anonimas

Mitas,kad mūsų pajūrys sveikatos nešėjas-nepasitvirtina..Praėjo tie laikai žėmaičiams,kai statėsi namus iš nuomos,o atvykę ruseliai gyrė išsijuosę Lietuvos pajūrį:juk čia dar ir pavalgyt buvo galima rasti.Na o dabar,kai akiratis lietuviams prasiplėte,o ruseliai nemėgstami valdžios,tai ir žemaičiai nosis nuleidžia žemyn.O apie chocholus šokinėt nenori-nes nėra jokios naudos.Sanatorijos vilioja visais būdais pacientus...deja visi pasiskaičiuoja,kad neapsimoka,pvz.ambulatorinė reabilitacija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS