Valentino diena – ne tik įsimylėjėlių šventė | KaunoDiena.lt

VALENTINO DIENA – NE TIK ĮSIMYLĖJĖLIŲ ŠVENTĖ

Kitą savaitę vyksiančiai Valentino dienai ruošiasi ne tik įsimylėjėliai, bet ir verslininkai. Šiai progai gausiai rezervuojami staliukai restoranuose, ruošiami specialūs nakvynių ir vakarienių paketai viešbučiuose, parduotuvių vitrinose apstu širdelių formos balionų, gėlių kompozicijų bei spindinčių sužadėtuvių žiedų.

Nakvynės viešbutyje – pigesnės

Tradiciškai Valentino diena švenčiama tarp jaunuolių, įsimylėjusių porų, tačiau dalis dovanomis nustebina ir savo šeimos narius, giminaičius.

Nepaisant to, kad Valentino diena šiemet bus švenčiama savaitės viduryje, trečiadienį, į Klaipėdą ir Palangą atvyksiantys svečiai rezervuoja kambarius net ir vienai parai.

Pasak „Amberton Hotel Klaipėda“ skaitmeninės rinkodaros specialistės ir grafikos dizainerės Ugnės Kukytės, susidomėjimas nakvynių ir viešbučio restoranų staliukų rezervacija – augantis.

„Susidomėjimas yra daug didesnis, negu įprastai. Kiekvienais metais kuriame specialius pasiūlymus – tiek vakarienes restoranuose, tiek bendro paketo nakvynes ir vakarienes būtent Valentino dienos vakarui. Nakvynė tądien kainuoja pigiau negu įprastai užsakant, dėl to žmonės mėgsta šiuos paketus“, – teigė U. Kukytė.

Simbolis: tradicinė Valentinos dienos atributika – raudonos širdelės. Artūro Morozovo nuotr.

Likusių kambarių ir staliukų skaičius, pasak jos, kasdien mažėja, tad patariama nelaukti paskutinės akimirkos.

U. Kukytė taip pat pridūrė, kad Valentino dienos vakarą restoranuose „Vivalavita“ ir panoraminiame restorane „XII“ gros gyva muzika. Žadama, kad aplinka bus romantiška tiek dėl melodijos skambesio, tiek dėl degančių žvakių.

Pasiliks ilgajam savaitgaliui

Ne visi praėjus Valentino dienai skubės namo, dalis viešbučiuose pasiliks iki pat vasario 18-osios, kadangi penktadienį, vasario 16-ąją, prasidės ilgasis savaitgalis – vyks Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas.

Palangos turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė nurodė, kad ir šventinis savaitgalis Palangoje bus gausus svečių.

„Kiekvienas viešbutis, maitinimo įstaiga ruošia specialius pasiūlymus ir laukia Valentino dienos, ji sutampa su ilguoju savaitgaliu. Tikimės, kad šiais metais svečių sulauksime tikrai daug. Šį savaitgalį Palangoje šurmuliuoja Stintų šventė, o kitas savaitgalis turėtų nenusileisti Stintų šventei“, – sakė R. Kmitienė.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Laura Taučiūtė teigė, kad ilgajam savaitgaliui rezervuota jau apie 50 proc. Palangos viešbučių.

„Valentino diena tikrai yra intensyvesnė, būna daugiau užimtumo, negu įprastai būna trečiadieniais, darbo dieną. Sulaukiame porų, įsimylėjusių bei mylinčių vienas kitą žmonių. Labai daug įvairių pasiūlymų viešbučiuose ir restoranuose – tiek specialios vakarienės, tiek specialūs paketai Valentino dienos proga. Kiekvienais metais Palangoje žmonių gausėja“, – tikino L. Taučiūtė.

Vakaras baigėsi sužadėtuvėmis

Muzikos verslo asociacijos valdybos narys ir Renginių industrijos asociacijos tarybos narys Jevgenijus Sokolovas sakė, kad susidomėjimas staliukų rezervacija uostamiesčio kavinėse šią savaitę sparčiai išaugo.

Anot jo, kavinės siūlo rezervuoti kelis laikus, kad spėtų aptarnauti žmonių srautus.

Staigmena: vasario 14-ąją dovanojamos ne tik gėlės, bet ir įvairūs papuošalai, o kartais net ir sužadėtuvių žiedai. Eitvydo Kinaičio nuotr.

„Kadangi populiariausios vietos sulaukia daug dėmesio, tradiciškai tokiomis progomis sulaukiame dar daugiau rezervacijų. Valentino dieną yra tendencija, kad žmonės daugiau renkasi restoranus, o ne naktinius klubus ir nori praleisti laiką romantiškai, daugiau laiko skirti bendravimui. Dažniausiai paskutinėmis dienomis nebeįmanoma gauti laisvo staliuko. Populiariausios vietos užpildomos iš anksto, dėl to rekomenduojame neatidėlioti paskutinei dienai“, – akcentavo J. Sokolovas.

Šventiškai vakarieniauti ateina ne tik įsimylėjėliai, bet ir šeimos su vaikais. Nors didžioji dalis vis dėlto – be vaikų.

„Didžioji dalis rezervacijų – poros be vaikų. Bet ateina ir su vaikais. Valentino diena vertinama ne tik kaip išskirtinai dviejų žmonių šventė, bet apskritai meilės ir šeimos šventė“, – priminė J. Sokolovas.

Yra buvę atvejų, kada Valentino dienos vakaras baigėsi sužadėtuvėmis.

„Tikrai tokių atvejų pasitaikė. Manau, kad tai puiki proga apsispręsti ir pasipiršti mylimajai, jeigu to dar nesate padaręs“, – sakė pašnekovas.

Dovanoja įspūdžius

Tie, kurie nenori Valentino dienos praleisti kavinėje, perka bilietus į renginius.

Klaipėdos kultūros centre Žvejų rūmai vasario 14-ąją vyks grupės „Čilinam“ koncertas „Geriausios meilės dainos“. Pasak šio centro direktorės Kristinos Jakštės, jau išparduota du trečdaliai bilietų.

„Bilietai tikrai perkami, jau du trečdaliai salės užpildyta. Jaunesniems Valentino diena – įprasta, o pagyvenę ją ne taip pripažįsta. Bet kas turi laisvo laiko ateiti, kodėl gi ne?“ – svarstė K. Jakštė.

Verslininkai pastebi, kad Valentino dieną išauga papuošalų, kvepalų, gėlių pardavimai. Kiti savo mylimuosius nustebina bilietais į kiną ar kitomis pramogomis.

Dominykas Mertinas. „Akropolis Group“ nuotr.

Valentino dienos šventė Lietuvoje jau yra populiari ir mėgstama.

„Valentino dienos šventė Lietuvoje jau yra populiari ir mėgstama. Prieš vasario 14-ąją ir jos metu nemaža dalis prekybos vietų išsiskiria raudonos spalvos ar širdelių formos atributika. Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropolių“ nuomininkai taip pat stengiasi pirkėjams pasiūlyti šiuo laikotarpiu aktualių pirkinių – dovanų bei aksesuarų Valentino dienai. Pastebime, kad vasarį išauga populiariausių Valentino dienos dovanų pardavimai – kvepalų, juvelyrikos, saldainių, gėlių ir pan. Be to, „Akropolių“ lankytojai artimuosius yra linkę džiuginti ne tik dovanomis, bet ir pramogomis. Valentino dieną išauga bilietų į kiną pardavimai, daug lankytojų sulaukia ir restoranai bei kavinės“, – pasakojo „Akropolis Group“ rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Ieško pikantiškų staigmenų

Ieškantys pikantiškesnių dovanų apsilanko ir erotinių prekių parduotuvėse. Žmonių srautai „Fantazijos.lt“ parduotuvėje ypač išauga Valentino dieną.

„Ši diena – pagrindinė mūsų verslo šventė. Maždaug savaitę iki Valentino dienos pradeda ieškoti dovanų, tad tris keturis kartus išauga lankytojų srautai internete ir fizinėse parduotuvėse. Ypač paskutinėmis dienomis prieš ir pačią Valentino dieną žmonėms drąsiau užeiti į erotinių prekių parduotuvę“, – pastebėjo Fantazijos.lt“ vadovas Povilas Klusaitis.

Anot jo, apsipirkti ateina apie 80 proc. vyrų ir apie 20 proc. moterų. P. Klusaitis taip pat įvardijo, kokios dovanos perkamiausios.

„Vyrai perka moterims apatinio trikotažo, paprastesnį žaisliuką, simpatišką mini vibratoriuką, masažo aliejus, kažką iš tokios kosmetikos. Perka neįpareigojančias prekes, kurias padovanojus, žino, kad neiššauks neigiamų emocijų. Taip pat perka estetiškas prekes, kurios patenka į nebrangių dovanų kategoriją, kokius nors žaidimus. O moterys vyrams dovanoja savo meilę, taip pat tai, kas naudojama poroje, kokį nors prekių rinkinuką poroms, masažo aliejus. Moterys šitoje srityje dažniausiai atsargesnės negu vyrai“, – tikino P. Klusaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Tadas ukrainos laikrascio zurnalistui

Kokie jus ten visi vargani...

Ela

Valentino dienos - tai vaikų žaidimai )

Istorijos analai

Ne visi zino, kad kunigas Valentinas sutuokdavo romenu karius piedikus- uz ka ir buvo nukryziuotas . Apie tai kazkodel yra subtiliai nutylima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS