Penktadienio vakarą „Meridianas“ išskleidė bures | KaunoDiena.lt

PENKTADIENIO VAKARĄ „MERIDIANAS“ IŠSKLEIDĖ BURES

Penktadienio vakarą vienas pagrindinių uostamiesčio simbolių išskleidė savo bures. Jau tradicija tapusią ceremoniją aplipę Biržos tiltą ir Dangės pietinę krantinę stebėjo dešimtys klaipėdiečių.

 

„Oi „Meridianas“ man reiškia visą gyvenimą. Aš prie jo užaugau. Ši ceremonija man labai svarbi - užkabina sielą ir jausmus. Ir burėse vis tik mūsų miesto istorija. Labai stipru“, - tikino klaipėdietė Danutė.

Šiemet virš Dangės suplazdeno pernai siūtos burės, atkartojančios istorinį 1751 metų Baltijos jūros regiono žemėlapį. Toks pat žemėlapis kabo ir „Meridiano“ kajutkompanijoje.

„Jaunystės, prisiminimai, pasimatymai. Kai vyras grįždavo iš reiso, tai ir eidavom. Dabar kai tik būna proga, tai ir fotografuojamės”, - juokėsi Liubovė.

Daugeliui stebėjusių ceremoniją burlaivis - prisiminimus žadinantis Klaipėdos simbolis.

„Mes su žmona, kai susipažinom, tai nebelabai čia vaikštom. Bet iki pažinties, dar prieš visus jo remontus man teko būti čia buvusiame naktiniame klube. Kokiais 1995-tais metais.  Kiek atsimenu „Meridianas“ čia visada stovėjo. Trūktų, jei jo neliktų. Jis privalo čia stovėti. Gerai, kad jį nutempia, paremontuoja“ , - kalbėjo Vaidas.

„Kai remontavo, iš tikrųjų labai jo trūko. Man jis gražus. Šalia jūra. Klaipėdos centre, senamiestyje būtinai turi būti laivas”, - pritarė Reda.

Artėjančią vasarą burlaivis pasitinka iš dalies atsinaujinęs. Praėjusį rudenį valyta ir remontuota „Meridiano“ povandeninė dalis. Taip pat atlikta dokinė techninė apžiūra.

Kadangi burlaivio pirminė paskirtis buvo mokomasis laivas, penktadienį ceremonijoje tradiciškai dalyvavo ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai.

Bures nuo viršaus nuleisti padėjo profesionalus aukštalipis.

„Vaizdas kitoks nei iš daugiabučio, ar kokio dangoraižio. Matosi marios, senamiestis. Gražu“, - tikino ne pirmus metus į „Meridiano” stiebą lipęs Romas.

Burlaivis Dangės krantinėje prišvartuotas lygiai prieš 50 metų. Šiuo metu jame veikia restoranas.

GALERIJA

  • Penktadienio vakarą „Meridianas“ išskleidė bures
  • Penktadienio vakarą „Meridianas“ išskleidė bures
  • Penktadienio vakarą „Meridianas“ išskleidė bures
  • Penktadienio vakarą „Meridianas“ išskleidė bures
  • Penktadienio vakarą „Meridianas“ išskleidė bures
Audronės Liesytės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS