Planas – plėtoti japonišką sodą | KaunoDiena.lt

PLANAS – PLĖTOTI JAPONIŠKĄ SODĄ

Pedagoginės psichologinės tarnybos kiemelyje įkūrus japoniško stiliaus sodą, kur teikiamos paslaugos vaikams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių, norima plėtoti erdves ir tam prašoma savivaldybės pinigų. Miesto politikai prašymui pritarė.

Pedagoginės psichologinės tarnybos (PPT) kiemelyje, japoniško sodo erdvėje, nuo 2020 m. vyksta edukaciniai grupiniai užsiėmimai vaikams, turintiems emocinių ar autizmo spektro sutrikimų.

Dabar esą atsirado galimybė šito japoniško sodo aplinką toliau tobulinti, tai yra įrengti privažiavimo kelius judėjimo negalią turintiems vaikams, pastatyti stacionarias pavėsines, nes laikinosios sulūžo.

Teigiama, kad buvo nupirktos palapinės, bet jos Klaipėdos orams visai netinkamos, vėjas išlaužė, tad dabar norėtų įrengti tvirtas medines japoniško stiliaus pavėsines.

Klaipėdos PPT su dar keliolika partnerių-kolegų iš kitų Baltijos jūros regiono šalių teikė paraišką tokių interaktyvių viešųjų sodų sistemai sukurti.

Sumanymas turėtų būti pradėtas įgyvendinti jau visai netrukus – lapkričio 1 d., o baigtas po trejų metų – 2026 m. spalio 31 d.

Visas numatytas sumanymo biudžetas yra 2,8 mln. eurų, kurie bus pasidalinti 12-os partnerių – skirtingoms Baltijos šalių pedagoginėms psichologinėms tarnyboms, tarp jų – ir Klaipėdos.

„Klaipėdos PPT dalis bus 249,1 tūkst. eurų, 10 proc. šios sumos turėtų padengti Vidaus reikalų ministerija, o dar 10 proc., tai yra 24,9 tūkst. eurų, būtų Klaipėdos savivaldybės prisidėjimas. Pačiam projektui Stokholme, mūsų žiniomis, jau pritarta, nors oficialaus patvirtinimo dar negavome“, – teigė Klaipėdos PPT vadovė Ulijana Petraitienė.

Pradžioje savivaldybė turės laikinai finansuoti visą 249,1 tūkst. eurų sumą, kuri vėliau (išskyrus 24,9 tūkst. eurų savivaldos prisidėjimą) esą būtų grąžinta į savivaldybės biudžetą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nesąmonė

Kodėl būtent japoniškas? Kodėl ne prancūziškas ar skandinaviškas? Kodėl negali būti įprastų vaismedžių sodas, kad vaikai galėtų rinkti obuolius ir vyšnias? Visi daro tą patį, kad net vemt verčia.

AK

Juokas pro ašaras. Naujus namus su itin didelės raiškos plačiausiu televizoriumi galima išsistatyti tame kieme už tokius pinigus.

mokesčiai

Prie ko lietuviams japoniški sodai? Ar mes savo gražių augalų neturime, ar čia pinigai nešvarūs ir juos reikia nuplauti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS