Pašto dėžutėse – rinkiminės agitacijos leidiniai: jų nori ne visi | KaunoDiena.lt

PAŠTO DĖŽUTĖSE – RINKIMINĖS AGITACIJOS LEIDINIAI: JŲ NORI NE VISI

Klaipėdiečių pašto dėžutėse, be prenumeruojamos spaudos ar sąskaitų, jau ima rastis ir rinkiminės agitacijos leidinių. Dalis žmonių politinės ir apskritai jokios reklamos nenori gauti. Jiems patariama ant savo pašto dėžutės užsiklijuoti užrašą „Nepageidauju gauti reklamos“.

Vis dėlto žmonės, net ir užsiklijavę ant pašto dėžutės užrašą „Nepageidauju gauti reklamos“, randa įvairių politinės reklamos lankstinukų.

Šis klausimas iškyla artėjant kiekvieniems rinkimams.

Vyriausioji rinkimų komisija ir Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba politinės kampanijos dalyviams vėl primena politikams ir politinėms partijoms gerbti žmonių išreikštą apsisprendimą, teikiant politinę reklamą ir įprastinio pobūdžio informacinius pranešimus apie savo veiklą.

Įstatymas nenumato draudimo teikti politinę reklamą, net jeigu yra aiškiai išreikštas asmens nesutikimas.

Pagal Reklamos įstatymą, asmuo gali aiškiai išreikšti nesutikimą gauti komercinę reklamą, tačiau nėra aiškaus atsakymo, kaip turėtų būti elgiamasi politinės reklamos atžvilgiu, kai asmuo yra išreiškęs nesutikimą gauti komercinę reklamą.

Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymas nenumato draudimo teikti politinę reklamą, net jeigu yra aiškiai išreikštas asmens nesutikimas.

Žmonės esą dažnai supranta, kad reklama ir yra reklama – nesvarbu, tai politinė ar komercinė, todėl įsitikinę, kad jų lūkestis turėtų būti gerbiamas.

Juolab Reklamos įstatyme nustatyta, kad draudžiama tiesiogiai teikti reklamą konkrečiam asmeniui, jeigu yra aiškiai išreikštas asmens prieštaravimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

na

pas mus tai kiek berinktum laiptinėse ..daug "PERKU BUTUS" ir visokio šlamšto..išima ir meta kur papuolė, pas mane seniai atspausdinta ir užklijuotą REKLAMŲ NEMESTI, kartais vis vien įmeta...reikėtų laiptinės visiems gyventojams užklijuoti ant lauko durų, kad tų reklamų nemestų...šiukšlyno niekam nereik...nei Maksimų, nei Iki su savo p

Prašymas

Ant pašto dėžutės užsiklijuoju lapelį " Jokių reklamų". Dabar, kai šiemet bus net treji rinkimai Lietuvoje, pridėsiu dar vieną ŽODĮ; RINKIMINIŲ. Pr,rašau, sureaguoti, nes mini kamera ant pašto dėžutės tikrai yra. Beje, kai radau to senojo nupušusiosdaktarėlio , antivakserio Vaitkaus "rašliavą", tai išbariau senąją mūsų laiškininkę.,,,

Mano

pasto dezute salia kiemo vartu. Nepatogu ja saugoti,bet jei nors koki reklamscika atsitiktinai pagausiu metant i ja siukslyna - nesusilaikysiu! Gyvenime galima ir advokatui susimoketi,jei zinai,kad yra uz ka!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS