Prekeiviai jau veržiasi prie kapinių | KaunoDiena.lt

PREKEIVIAI JAU VERŽIASI PRIE KAPINIŲ

Prekeiviai sparčiai graibsto prekybos vietas kapinių prieigose. Norą jose prekiauti gėlėmis ir žvakėmis lapkričio 1-ąją – Visų šventųjų dieną ir prieš jau pareiškė daugiau nei šimtas žmonių.
Prekybos vietas prie Lėbartų kapinių administruoja Senasis turgus. Šios įmonės vadovas Arvydas Gaudiešius tvirtino, kad prekeivių aktyvumas yra panašus kaip ir praėjusiais metais.

Prašymus prekiauti gėlėmis, puokštėmis, krepšeliais, vainikais ir žvakėmis lapkričio 1-ąją pateikė apie 100 prekeivių.

Vieni nori prekiauti vos kelias dienas, kiti – ilgesnį laiką. Kai kurie prekybą žada pradėti jau nuo spalio 19-osios, tačiau didžioji dauguma – nuo spalio 25-osios. Yra žmonių, kurie Lėbartų kapinių prieigose prekiauja nuolat.

„Gauname prašymų ir stengiamės patenkinti visų norus. Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros poskyris prašo tik nedidinti vietų skaičiaus prie centrinio įvažiavimo kelio, nes tai trukdys autobusams, statyti automobilius. Svarstome leisti prekiauti aikštelėje, kuri yra kitoje pusėje. Ar taip bus, paaiškės šią savaitę“, – pasakojo A.Gaudiešius.

Joniškės kapinių prieigose yra 35 prekybos vietos. Įprastai lapkričio 1-ąją jos visos taip pat būna užimtos. Leidimus čia prekiauti išduoda savivaldybė.

A.Gaudiešius neslėpė, kad Senasis turgus norėtų administruoti ir šias prekybos vietas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mh

idomu kiek kainuoja vieta dienai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS