Prisijungs prie Europos kultūros miestų tinklo | KaunoDiena.lt

PRISIJUNGS PRIE EUROPOS KULTŪROS MIESTŲ TINKLO

Klaipėda taps Europos kultūros miestų tinklo nare. Šis vienija miestus, kurie kandidatavo tapti  Europos kultūros sostinėmis savo šalyse.

Uostamiesčio savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė pasakojo, kad šis tinklas dar nėra oficialiai įsteigtas, bet veikla vyksta.

Praėjusių metų rugsėjį Kluže-Napokoje (Rumunija) vyko Europos miestų kultūros tinklo steigiamoji konferencija. Joje kartu su kitais atstovais iš Eleusis (Graikija), Aveiro, Bragos, Guimaraes (Portugalija), Košice (Slovakija), Leeds (Jungtinė Karalystė), Timasoara (Rumunija), Plungės rajono savivaldybės (Lietuva), dalyvavo ir klaipėdiečiai.

Uostamiestį atstovavo Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro direktorius Ignas Kazakevičius.

Į šią konferenciją buvo kviečiami tie Europos miestai, kurie kandidatavo tapti Europos kultūros sostinėmis savo šalyse, bet joms nepavyko laimėti šio titulo.

Miesto tarybos nariui Arūnui Barbšiui užkliuvo, kad prašoma pritarti dalyvavimui tinklo veikloje, nors šio dar nėra.

„Nėra parengtos programos, neaišku, kiek reikės lėšų. Siūlo eiti nežinia kur“, – teigė politikas.

Politikai domėjosi, kokia bus nauda iš dalyvavimo šiame tinkle. N.Laužikienė tvirtino, kad jo viena iš pagrindinių idėjų – bendruomeniškumo projektai, socialinis aktyvumas.

Kiek reikės lėšų, bus paskaičiuota, rengiant savivaldybės trimečius strateginės veiklos planus.

I.Kazakevičius pasakojo, kad Europos miestų kultūros tinklas egzistuoja ir jame dalyvauja miestas.

„Mes būtume tik tarpininkas, kuris atvežtų kultūrinį paketą ir padalintų visiems, ne tik biudžetinėms įstaigoms, bet nevyriausybinėms organizacijoms, kitoms įstaigoms. Kultūrinė logistika turės naudos“, – tvirtino I.Kazakevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai

ko noret juk /dudorius/ prisipirko elmobiliu uz briuselio babkes kai pensijos iki siol neindeksuotos tai kazin ar si /elektrokultura/ kazka pakeis nebent valdanciuju kisenes papildys.......

trauknuv

tai, kad jau tuos pinigus paskirstė, kaip visada - Laužikienės klikai. Iš tiesų baisu nuo tos klaipėdietiškos konceptualizacijos, nuosavose kišenėse, ji, žinoma, veikia

GĖDA UŽ TĄ "KULTŪRĄ"

Paskelbė gal praeitą rudenį konkursą kultūros projektams finansuoti. Turėjo suvesti ir pradėti remti projektus gruodžio, vėliau perkėlė - pirmais 2018 metų mėnesiais. Iki šiol - jokios žinios, kažką pasislėpę kombinuoja (ką turi galvoti dešimtys pateikusių paraiškas ir norinčių imtis darbų?). Gėda klaiki dėl tos Klaipėdos savivaldybės. Ne kultūros, o kultūros žlugdymo departamentas. Tiks savimi jiems grožėtis; panaši liga vadinasi NARCIZIZMAS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS